Lángoló pipacsmezők – Kerekezzünk együtt a Dévaványai-Ecsegi pusztákon!

A Körös-Maros Nemzeti park Igazgatóság a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat keretében, június 3-án, szombaton kerékpártúrát szervez a Dévaványai-Ecsegi pusztákon.

A találkozó időpontja de. 10.00 óra, helyszíne a dévaványai Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont (GPS koordináták: É 47° 04’ 53.03” K 20° 55’ 51.10”). Jöhetnek saját kerékpárral, de kölcsönzésre is lehetőség van (korlátozott számban).

A mintegy 25 kilométeresre tervezett kirándulás keretében nemcsak sportolhatnak, hanem botanikai, kultúrtörténeti és madártani ismereteket is szerezhetnek a résztvevők. Utunk során elhaladunk az Ördög-sánc mellett, melynek történetéről és botanikai értékeiről érdekes információkat tudhatnak meg szakvezetőnktől. Útközben sokféle pusztai virágban (réti imola, mezei szarkaláb, ligeti zsálya stb.) gyönyörködhetünk majd.

Elkerekezünk a Finta-kút mellett is, s természetesen megismertetjük Önöket annak különleges történetével. A Hortobágy-Berettyó folyó töltésén haladva megfigyelhetjük a táplálék után kutató gémeket, kócsagokat, réceféléket. Szemünk elé kerülhet Európa legnagyobb testű röpképes madara, a túzok, de vörös vércse, egerészölyv, néhány ritkábban látható ragadozó madár, énekesmadarak és a szikes puszta apró énekese, a mezei pacsirta is. Kérjük, hogy lehetőség szerint hozzanak magukkal kézi távcsövet!

A túrán csak előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni, s minimum hat fő jelentkezése esetén indul. Programdíj felnőtteknek 1000 Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 700 Ft/fő.  Kerékpárbérlés diákoknak és nyugdíjasoknak 400 Ft/fő/óra, illetve 1.450 Ft/fő nap, felnőtteknek 600 Ft/fő/óra, illetve 2.250 Ft/fő/nap.

További információk és előzetes bejelentkezés Csontos Alexandra, területi turisztikai ügyintézőnél a +36-30-687-0803-as telefonszámon.