Körösvölgyi Állatpark szépe - Állatok a „kifutón”

Körösvölgyi Állatpark szépe – Állatok a „kifutón” címmel indított különleges szépségversenyt a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság.

Az Állatpark szépe címért a szarvasi bemutatóhely kifutóiban, röpdéiben, volierjeiben élő 21 lenyűgöző állat versenyez, melyek közül a park látogatói és az online szavazók választhatják ki a számukra legszebb, legkedvesebb élőlényt.

A Körösvölgyi Állatparkban a Kárpát-medencében egykor és ma élő állatfajokat lehet megcsodálni. Hatalmas élmény közvetlen közelről látni olyan élőlényeket, melyekről tudjuk, hogy léteznek, természetfilmekben, fotókon már láthattuk őket, de vadon élő egyedeikkel csak ritkán, messziről, rövid időre, vagy egyáltalán nem találkoztunk. Példának említhetjük a Körösvölgyi Állatparkban élő Pollicht-ot, a 13 éves, Lengyelországból származó, egy tonnás európai bölény bikát, kinek termetes mérete láttán a múltba révedhetünk és elképzelhetjük, vajon milyen lehetett a Kárpát-medence néhány száz évvel ezelőtt, amikor hazánk sűrű erdőit még e hatalmas termetű állatfaj csordái taposták.

Az állatpark csodálatos modelljeire szeptember végéig a Körös-Maros Nemzeti Park Facebook felületén adhatják le voksaikat az érdeklődök egy lájk, vagy egy szabadon választott pozitív reakció formájában. A virtuális zsűrizők között állatparki belépők kerülnek kisorsolásra. Az, hogy végül ki lesz az Állatpark szépe, október 4.-én, az Állatok Világnapján kerül kihirdetésre.

Aki teheti, látogassa meg a versenyzőket személyesen is, hiszen mindegyikük egy külön egyéniség.

A szavazás aktuális állása a www.facebook.com/korosmaros oldalon követhető nyomon, a Körösvölgyi Állatpark szépe -Állati szépségverseny című albumban.

A Körösvölgyi Állatpark nyitva tartásáról és aktuális információiról erre a linkre kattintva tájékozódhat:

https://www.kmnp.hu/hu/korosvolgyi-allatpark