Királykák, csízek, süvöltők – Kiránduljanak velünk a szabadkígyósi Nagyerdőben!

Január 28-án, vasárnap a Kígyósi-tanösvényre várja a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság.

A szakvezetéses gyalogtúra keretében a szabadkígyósi Nagyerdő téli madárvilágát ismerhetik meg az érdeklődők. A kirándulás része a „Téli túrák nemzeti parkjainkban” elnevezésű, országos programsorozatnak.

A találkozó időpontja reggel 9.00 óra, helyszíne a szabadkígyósi sportpálya parkolója (GPS-koordináták: É 46°35’57.03”, K 21°05’01.33”). A túra során olyan madárfajokat figyelhetünk meg, amelyek nem látogatják a kertben kihelyezett madáretetőket, így a településeken nincs alkalmunk találkozni velük. Szerencsés esetben láthatunk süvöltőket, csízeket és királykákat, de más fajok is előkerülhetnek. Mivel a tanösvény egy szakasza a pusztán vezet, így esélyünk van arra, hogy nálunk telelő ragadozó madarakat is látunk majd.

Az útvonal egy rövid szakasza az időjárás függvényében vízállásos terület lehet, ezért vízálló lábbeli (bakancs, csizma) viselése ajánlott. A túra tervezett időtartama 3 óra, hossza 5 kilométer. Részvételi díj felnőtteknek 1500 Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 1000 Ft/fő. Információ, jelentkezés: Boldog Gusztáv László természetvédelmi őrkerület-vezetőnél (+36 30 475 1777).

süvöltő
Süvöltő. A fotó illusztráció, készítette: Dr. Kalotás Zsolt