Kinn a bárány, benn a farkas- négynapos Húsvéti kavalkád zajlott a Körösvölgyi Állatparkban

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkja minden évben színes programokkal készül a Húsvét táján érkező látogatók számára.

Az idei, „Kinn a bárány, benn a farkas - Húsvét a kastélykertben” című programon több ezren gyűjtöttek felejthetetlen élményeket az ünnep négy napja során.

A legnépszerűbbnek idén is a különféle állatfajok látványetetéssel egybekötött ismertetői bizonyultak. Nagypénteken a gímszarvasok és a vaddisznók, Nagyszombaton a dámszarvasok és a vízimadarak, Húsvétvasárnap az európai bölények és a fakó keselyűk, Húsvéthétfőn pedig a farkasok és a jávorszarvasok bemutatói zajlottak.

Nagy lelkesedéssel nyomozták a családok, baráti társaságok a „Húsvéti talányt”, melynek keretében azt kellett az önjelölt detektíveknek kiderítenie, hogy vajon miért nem félnek az állatpark bárányai a farkasoktól.

Szintén nagy kedvencnek számított a kézműves programok sora, melyek keretében Csipai Éva festőművésszel kavics festésre, Petrovicsné Bertók Brigitta gyertyafaragóval gyertyaöntésre került sor. Molnár Mónikával, a népművészet ifjú mesterével pedig csodálatosabbnál csodálatosabb húsvéti tojások és díszek készültek, melyeket kedves emlékként haza is vihettek az érdeklődők.  

Több, mint kétszázötvenen indultak húsvéti tojáskeresésre a Csák-kastély előkertjébe, ahol az ügyes tojástalálók és a feltett kérdésekre helyesen válaszolók kisebb nemzeti parki ajándékokban részesültek.  Ugyancsak mosolyt csaltak gyermekek és felnőttek arcára egyaránt az állatsimogató kisállatai és a látogatóközpont aulájában megtekinthető napos csibék is.

A látogatókat Nemzeti Parki Termék védjegyes és őstermelői vásár is várta. Vendégeink megkóstolhatták, megszemlélhették és haza is vihették Erdélyi Ágnes különleges vadvirág mézeit, Német Zsolt ínyenc sajtjait, Erdei Gábor réti széna keverékeit, Zsurzs Annamária finom fürj tojásait, Pljesovszki Ágnes lekvárjait, savanyúságait, befőttjeit is.

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán