Kialakult a Túzok Tusa 2022 döntőjének mezőnye

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság 2022. évi Túzok Tusa természetismereti versenye idén egy levelező és egy játékos, gyakorlati fordulóból áll.

Az írásbeli fordulóban 14 település, 72 csapata versengett a döntőbe jutásért.

A szerteágazó feladatok között szerepelt többek között, hogy a versenyzők tervezzenek emlékérmet az idén 25 éves Körös-Maros Nemzeti Park számára, mely feladatra szebbél-szebb alkotások érkeztek. Szintén a feladatsor része volt a nemzeti park ismertebb élőlényeit rejtő "messenger" üzenetek feladóinak és címzettjeinek kiderítése, de rövid blogot, keresztejtvényt, és kódfejtést is tartalmazott. Minden csapatnak köszönjük a beadott pályázatokat.

A Körös-Maros Nemzeti Park megalakításának 25-dik évfordulójára, a nagy létszámú érdeklődésre és a sok precíz munkára való tekintettel, idén a szakmai zsűri úgy döntött, hogy 20 csapatot juttat tovább a terepi döntőbe.

Az eredményes csapatok, április 22-én, péntek 10 órától mérhetik majd össze tudásukat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, szarvasi bemutatóhelyén, a Körösvölgyi Állatparkban.

A verseny, a zsűrizés, eredményhirdetés várhatóan 13 óráig tart majd. Kérjük a csapatokat, a regisztráció miatt, a verseny kezdete előtt legalább negyed órával megjelenni szíveskedjenek. Időjárásnak megfelelő, terepi viselet ajánlott. A döntő külön felkészülést nem igényel, csak a csapattagok ügyességére, összedolgozására és jó megfigyelő készségére lesz szükség.

A levelező fordulóban elért pontszámok a terepi döntőben lenullázódnak, így minden csapat egyforma eséllyel indulhat a Túzok Tusa 2022 megnyeréséért.

A versennyel kapcsolatban bővebb információ, a Körösvölgyi Állatpark elérhetőségein kérhető:

5540 Szarvas, Anna-liget 1.
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu

Minden résztvevőnek köszönjük az eddigi teljesítményt, a továbbjutó 20 csapatnak szívből gratulálunk.

Túzok Tusa 2022. I. forduló továbbjutói és eredményei itt olvashatók.