Kedvenceink lakomáztak az Állatok Világnapján

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelye minden évben megemlékezik az Állatok Világnapjáról.

Az Assisi Szent Ferenchez, az állatok védőszentjéhez köthető emléknapon, mintegy 170 fő kereste fel a Körösvölgyi Állatparkot, ahol a nap során 14 állatfaj látványetetésével egybekötött ismertetőjére került sor.  

A bölcsődésektől a nyugdíjasokig sokakat érdekeltek a bemutatott állati kedvencek. A legkisebbek énekeltek a mókusnak, megsimogatták a teknősöket, míg a nagyobbacskák többek között megfigyelhették Pákót, a park hollóját, hogy milyen ügyesen töri fel a főtt tojásokat, hogyan nassolnak a borzok vagy a rókák.  A délután izgalmas farkas, fakó keselyű etetéssel folytatódott.  A fűzfás jávor mámort, az európai bölények állófogadását, a dámok desszertjét, a gímszarvasok bemutatását, a vaddisznó bisztrót és a sakálok uzsonnáját két osztály is izgalommal követte végig. A felnőtt egyéni látogatóknak külön is meséltünk az állatokkal kapcsolatos érdekességekről. 

A program során vendégeink aktívan vehettek részt az állatok részére előkészített csemegék átadásában miközben 14 látványetetésen 14 faj egyedeiről hallhattak érdekességeket.

Aki netán lemaradt programunkról, az az ősz során még bepótolhatja látogatását. Szeretettel várjuk csoportok bejelentkezését alábbi elérhetőségeinken.

Elérhetőségek:

Körösvölgyi Állatpark
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K  

nyest
Fotó: Urbancsok Éva
aranysakál
Fotó: Tar István
vörös mókus
Fotó: Urbancsok Éva