Jöjjön el egy nyáresti sétára a Biharugrai-halastavakra!  

Június 12-én, szombaton nyáresti sétára hívja Biharugrára a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. Szakvezetőnkkel a Biharugrai-halastavakat járhatják be, ahol a madárvilággal, a gémtelepek életével ismerkedhetnek.

A nyár beköszöntével és a hőmérséklet emelkedésével az élővilág, így a madarak aktivitása is kevés kivétellel a hajnali-reggeli és a késő délutáni, kora esti időszakra korlátozódik. A nappali meleg időszakot jobbára az árnyékos helyekre húzódva töltik. Nincs ez másként a Kis-Sárrét vizes élőhelyein sem, éppen ezért időzítettük a túrát a késő délutáni időszakra.

A mintegy 5 km hosszúra tervezett sétánk a halastavak gátjain vezet, innen figyeljük meg a vizek élővilágát, elsősorban az itt jellemző madarakat. A nyári ludak már csaknem anyányi fiókáikat vezetik, egyre több réce is családokban mutatkozik. Élénk az élet a küszvágó csér telepeken, a különböző gémek szorgalmasan kutatnak táplálék után, hogy aztán a telepeken nevelkedő fiókáiknak vigyék. Bízunk benne, hogy a fentieken kívül még sok más érdekes látnivalóval is megörvendeztet bennünket a természet.

A találkozó időpontja: június 12., szombat, 17.00 óra. Helyszíne: Biharugra, Bihari Madárvárta, GPS koordináták: É 46º58’32.40”, K 21º38’28.29”. További információk és előzetes bejelentkezés Tóth Imre, természetvédelmi őrkerület-vezetőnél a 06-30/645-0613-as telefonszámon.

Gémek a halastavakon
Gémek a halastavakon Fotó: Tóth Imre