Jöjjenek velünk téli túrára a Biharugrai-halastavakra!

Január 22-én téli túrát szervezünk a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén, a Biharugrai-halastavakon. A kirándulás a „Téli túrák nemzeti parkjaiban” programsorozat részeként valósul meg.

Igazgatóságunk immár két évtizede minden télen megszervezi ezt a túrát, melynek keretében a Biharugrai-halastavak téli madárvilágával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A mintegy 5 km-es gyalogtúra során a begécsi tórendszert járjuk be.

Végre beköszöntött az igazi tél és reményeink szerint kitart a túra időpontjáig. Az elmúlt napokban még szép számú vízimadarat számoltunk, több mint 10 ezer nagy lilik tartózkodik itt, de a különböző récék száma is meghaladja az ötezret. A nagy madártömeg vonzza a telente hozzánk érkező rétisasokat, de folyamatosan növekszik az északról érkező énekesmadarak száma is.

A halastavak jelentős része már befagyott, a táj fehér hólepelbe burkolózott. Mindez igazi téli hangulatot kölcsönöz majd a túránknak. Kérjük, hogy a kirándulásra az időjárásnak megfelelő ruházatban és lábbeliben jöjjenek.

A találkozó helyszíne Biharugra, Bihari Madárvárta (GPS-koordináták: É: 46° 58’ 32,40” K: 21° 38’ 28,89”), időpontja: január 22., szombat reggel 9.00 óra. Részvételi díj felnőtteknek 700 Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 500 Ft/fő.  További információk Tóth Imre természetvédelmi őrkerület-vezetőtől kérhetők a +36 30 645 0613-as telefonszámon.