Izgalmas pünkösdi állatismertetőkkel várja vendégeit a Körösvölgyi Állatpark

Pünkösdön, a hosszú hétvégén, állatismertetőkkel egybekötött látványetetés sorozattal várja vendégeit a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelye, a Körösvölgyi Állatpark.

Akik május 27-29. között tesznek látogatást a Körösvölgyi Állatparkban, azok számos programmal találkozhatnak majd.

Ünnepi látványetetés sorozatunk keretében május 27-én (szombaton) 11 órakor kerül sor a Kárpát-medencéből mára kipusztult, fokozottan védett fakó keselyűk bemutatására. A három méter szárnyfesztávolságú dögevőkről megtudhatják majd a vendégek, hogy milyen technikával keresik az állattetemeket, milyen hatalmas magasságokban repülnek, miért is nem képesek élő állatokat elejteni. Látványetetésük alkalmával testközelből figyelhető meg táplálkozásuk.

Ugyanezen a napon délután 14 órára várjuk az európai bölények rajongóit. Európa legnagyobb testű szárazföldi emlősállatairól többek között kiderül majd, hogyan menekültek meg a kipusztulástól, milyen rokonsági fokban állnak az amerikai bölényekkel, hogyan váltak lombfogyasztókká és, hogy mi köze van az őstuloknak hozzájuk.  

Május 28-án (pünkösdvasárnap) ahogy arról már korábban beszámoltunk, nagyon színes gyermeknapi programokkal várunk kicsiket és nagyokat egyaránt.  https://www.kmnp.hu/hu/programok/tietek-a-liget-gyermeknap-az-allatparkban-304   A rendezvény keretében 12 órakor a borzok, 15 órakor pedig a dámszarvasok látványetetésével várjuk az érdeklődőket.

Május 29-én (pünkösdhétfőn) délelőtt 11 órakor a mókusház új lakói, a vörös mókusok mutatkoznak be. A négy mókustestvérről mindent megtudhatnak látogatóink. Közösen kínáljuk majd őket dióval, mogyoróval.  Délután 14 órakor a park sztárjai, a farkasok, Ajsa és Kurszán kifutójához várjuk az érdeklődőket, ahol ezt a visszatérő nagyragadozót mutatjuk be. 

Már a pünkösdi hosszú hétvégén is kipróbálhatja mindenki a „Rejtélyek a Bagolykapun túl” című nyomozó játékot, amely ebben az évben a történelmi állatok világába kalauzolja el a látogatókat.  https://www.kmnp.hu/hu/programok/rejtelyek-a-bagolykapun-tul-nyari-nyomozo-kaland-305

A programokat az állatparki belépő tartalmazza.

Kedves Vendégeink! Pünkösdöljenek velünk! Mindenkit sok szeretettel vár a Körösvölgyi Állatpark!