II. Túzok Trail

A Dévaványai Sportegyesület a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósággal és Dévaványa Városával együttműködve, hagyományteremtő szándékkal, 2022. szeptember 3-án második alkalommal megrendezi a II. Túzok Trail elnevezésű terepfutóversenyt és kerékpáros teljesítménytúrát.

A rendezvény elsődleges célja a helyi és környékbeli lakosság részére a helyi természeti értékek által nyújtott környezetben a sportolási, kikapcsolódási lehetőség biztosítása, illetve ezen eseményen keresztül a nemzeti park szerepének, tevékenységének megismertetése, Dévaványa város természeti adottságainak, történelmi emlékeinek és a pusztai életnek a bemutatása.

A verseny megrendezésével igyekszünk megcélozni olyan sportolási, kikapcsolódási igények kielégítését, mely eredményeként a résztvevők rendszeresen visszatérnek és a Túzok Trail fontos eseményé tud válni az éltükben, illetve Dévaványa életében is.

A verseny rajthelye és célja a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság a Réhelyen működő Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont lesz. Innen indulnak a futótávok 5 és 11 km, valamint félmaraton és maraton, valamint a 25 és 50 km-es kerékpáros távok is. A terepfutóverseny a Réhelytől keletre eső túzokélőhelyek között vezető dűlőutakon vezet, a kerékpáros távok útvonalai Ecsegfalva irányába, ahol a Hortobágy-Berettyó szabályozatlan kanyarulatait követő árvízvédelmi töltésen halad az útvonal csodálatos természeti körynezetben.

A versenyre való nevezés online nevezési rendszeren keresztül lehetséges a temposport.hu oldalon keresztül. A nevezési díj tartalmazza az időmérést, befutóérmet, belépőt, meleg étkezést, parkolást és a verseny közbeni frissítést is.

plakát