Idén is sok színes program és szolgáltatás várja Körösvölgyi Állatpark vendégeit

A 2024-es esztendőben is rengeteg izgalmas programmal és szolgáltatással várja vendégeit a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkja.

Január 28-án a „Téli Túrák Nemzeti Parkjainkban” című országos programsorozat keretében 13 órától kezdődően több állatfajnál is ismertetővel egybekötött látványetetéseket tartunk.  Hasonló eseményre idén is minden ünnepnapon és hosszú hétvégén, az egész évben számíthatnak majd vendégeink.

Február 1-én megint meghirdetjük a népszerű Túzok Tusa természetismereti vetélkedőnket, melyre az ország bármely településéről pályázhatnak majd az általános iskolák felső tagozatosainak 3 fős csapatai. A levelezős elméleti forduló után a legjobbak a Körösvölgyi Állatpark terepi versenyén mérhetik össze tudásukat és nyerhetnek értékes nemzeti parki ajándékokat.

Húsvétvasárnap és Húsvéthétfőn kiemelt rendezvénnyel készülünk „Kinn a bárány, benn a farkas” címmel, ahol a szakmai programok mellett többek között Nemzeti Parki Termékek vására, húsvéti kézműves programok, kalandos húsvéti rejtély is fogadja majd a látogatókat. 

Május 1-től lebilincselő időszaki kiállítással meséljük el az Anna-liget és a Csáky-kastély történetét.

Gyermeknapon ebben az évben is a legifjabb generációnak engedjük át az Anna- ligetet, ahol mindenféle kicsiknek és nagyobbaknak is szóló forgataggal és igazi mesevilággal készülünk.

Új furfangos talánnyal egész nyáron elérhető lesz a „Rejtélyek a Bagolykapun túl” című nyomozó játékunk, mely a tavalyi évben is a csoportok, családok, baráti társaságok kedvence volt. 2023-ban több, mint 4000 fő vállalkozott az izgalmas rejtély megoldására. A helyes megfejtők közül kisorsolt szerencsés vendégeinket most is kiemelt nyereményekkel jutalmazzuk.

A nyarat most is az Állatkertek éjszakája zárja majd, melynek idei tematikája az egyes állatfajok bámulatba ejtő intelligenciáját szeretné bemutatni a nagyközönség számára.

Ősszel persze megint izgalmas környezetgazdagító eszközökkel, különleges és rendhagyó látványetetésekkel megünnepeljük az Állatok Világnapját.

A Körösvölgyi Állatpark programjain történő részvételt az állatparkban váltott belépőjegy minden esetben tartalmazza.

A sok színes program közül válogatva bízunk benne, mindenki megtalálja majd kedvencét.

Az osztálykirándulóknak, felnőtt csoportos látogatóknak idén is jó szívvel ajánljuk túravezetéseinket, természetiskolai moduljainkat, látványetetéseinket, zoopedagógiai programjainkat, szakmai előadásainkat.

A Körösvölgyi Állatpark éves programjairól és szolgáltatásairól az alábbi linkekre kattintva tájékozódhatnak az érdeklődők. Elérhetőségeinken szívesen adunk bővebb tájékoztatást is.

A Körösvölgyi Állatpark éves programjai:

https://www.kmnp.hu/hu/programok-az-allatparkban

A Körösvölgyi Állatpark szolgáltatásai:

https://www.kmnp.hu/hu/szolgaltatasok-a-korosvolgyi-allatparkban

A Körösvölgyi Állatpark elérhetőségei:

https://www.kmnp.hu/hu/nyitva-tartas-a-korosvolgyi-allatparkban

Szeretettel várjuk Önöket 2024-ben is!

állatpark
Fotó: Babák Zoltán
állatpark
Fotó: Bencsik Antal Zsolt
állatpark
Fotó: Bencsik Antal Zsolt