Idén is népszerű helyszín a Körösvölgyi Állatpark az osztálykirándulók körében

Idén is népszerű helyszín a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkja az osztálykiránduló csoportok körében.

Már eddig is több tucat gyermekcsoport érkezett az igazgatóság legnagyobb és legkomplexebb szarvasi bemutatóhelyére, az Anna-ligetbe.

A ligetet meglátogató gyerekek egy 2 kilométeres, kövezett sétányon végighaladva tesközelből ismerték meg a Kárpát-medencében egykor és ma honos állatokat. A kíváncsi lurkók a madárvolierek, a ragadozóházak, a mesterségesen kialakított vizes élőhely és a nagy kifutók 50 különböző fajú lakójának több száz egyedét csodálták meg. Többek közt olyan, Magyarországon szabadon már nem élő, ritka állatokat is, mint az európai bölény, a jávorszarvas és a fakó keselyű.

A tanösvény mentén kiépített, számos interaktív elemen a kisebbek és a nagyobbak játszva tanulták természeti kincseink fontosságát. A fentieken túl pedig különösen népszerű volt az állatsimogató, a színes játszótér és végül, de nem utolsósorban a nemzeti parki védjegyes termékeket árusító Tölgy büfé sokszínű kínálata is.

osztálykirándulás
Caption