Huszadszor is: Őszirózsa Természetvédelmi Vetélkedő!

Immár huszadik alkalommal szervezi meg az Őszirózsa Természetvédelmi Vetélkedőt a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. A jubileum alkalmából a döntőbe jutó versenyzők meglepetésre is számíthatnak.

A megmérettetésen ezúttal is az általános iskolák 5-8. osztályos tanulóinak háromfős csapatai vehetnek részt. Az ország egész területéről várjuk a jelentkezőket.

A korábbi évekhez hasonlóan az első fordulót most is levelezős formában bonyolítjuk le. A feladatlap innen tölthető le. A beküldési határidő április 6. Az elért pontszámok alapján a legjobb nyolc csapat jut be a középdöntőbe, melyet Biharugrán, a Bihari Madárvártán rendezünk meg április 28-án, pénteken reggel 9.00 órától. Innen a legjobb öt csapat jut tovább a döntőbe, melyet október 2-án, hétfőn 9.00 órától rendezünk meg Dévaványán, a KMNPI Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjában.

Az eddig eltelt húsz esztendő során az Őszirózsa Természetvédelmi Vetélkedőt mindig nagy érdeklődés övezte. Volt, amikor csaknem félszáz csapat mérte össze tudását. Bízunk benne, hogy a jubileumi évben is nagyon sok diák bekapcsolódik a megmérettetésbe.

plakát