Húsvétkor izgalmas programokkal, megújult büfével várjuk Önöket Dévaványára!

Április 15-18. között, azaz Nagypéntektől Húsvéthétfővel bezárólag minden nap a szokásos nyitva tartással, 9.00 – 17.00 óra között várja vendégeit a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság dévaványai bemutatóhelye, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont.

A húsvéti hétvégén, vasárnap és hétfőn „Húsvét a túzokok földjén” címmel külön programokkal is készülünk. Ennek keretében lehet kisállatokat simogatni, nyuszikat etetni, s kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódhatnak a játékos tojáskeresésbe. A tojásokat számokkal látjuk el, s aki megtalálja és behozza azokat a látogatóközpontba, kap egy kérdést, melyre, ha helyes választ ad, választhat egyet nemzeti parki ajándéktárgyaink közül (hűtőmágnes, térkép, munkafüzet, matrica stb.).

Tojáskeresésre mindkét napon lehetőségük nyílik a látogatóknak, a kisállat-simogatót pedig mind a négy napon felkereshetik a szokásos nyitvatartási időben (9.00 – 17.00 óra között). Emellett természetesen megnézhetik a bemutató épületünkben berendezett kiállításokat, sétálhatnak egyet a tanösvényünkön, megnézhetik az őshonos háziállatokat, a túzok volierben pedig megcsodálhatják a dürgő túzokkakasokat.

Vendégeink a kiadós séta és szórakozás után felfrissíthetik magukat megújult büfénkben. A helyiséget kibővítettük, így a korábbinál is több asztal és pad áll rendelkezésre. Megnagyobbítottuk a pultrendszert is, ahol megtalálhatóak a nagy sikerű Nemzeti Parki Termék Védjeggyel ellátott Túzoksörök is. A védjegyes termékeken kívül természetesen vásárolhatnak üdítőket, jégkrémeket, kávét, teát, rágcsálnivalókat, édességeket is.

nyuszi
Fotó: Csontos Alexandra