Hasznos tudnivalók az Őszirózsa Vetélkedő résztvevői számára!

A XX. Őszirózsa Természetvédelmi Vetélkedő döntőjét 2023. október 2-án, Dévaványán rendezi meg a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság.

Az alábbiakban néhány fontos tudnivalóra szeretnénk felhívni a döntőbe jutott csapatok figyelmét.

A verseny reggel 9.00 órakor kezdődik a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban (GPS koordináták: É 47° 04’ 53.03” K 20° 55’ 51.10”).  Kérjük, hogy a résztvevők ne ünneplőben, hanem terepi ruhában jelenjenek meg, mivel kültéri feladatok is lesznek. Hozzanak magukkal jegyzetfüzetet és íróeszközt!

A nevezési díj fejenként 500, azaz csapatonként 1500 Ft, melyet a helyszínen kell befizetni. A verseny után egy egyszerű ebédet biztosítunk a résztvevők számára.

Ami a szakmai részt illeti, kérjük, hogy a csapatok készüljenek fel Fekete István: Csí című kisregényéből. A másik feladat: írjanak egy rövid verset, vagy prózát az Év madarának választott barkóscinegéről, vagy az Év vadon élő növényéről, a borzas lenről (a kettő közül csak az egyikről). Ezt az írást a versenyen kell majd felolvasniuk.  

Amennyiben további kérdések merülnének fel, kérjük, keressék Szélné Sándor Katalin látogatóközpont-vezetőt a +36 30 445 2409-es telefonszámon.