Gyógynövény-ismereti túra és mágikus éjszaka Dévaványán

A Körös- Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjának egyik legnépszerűbb, hagyományos programja a „Barnabás nap és Mágikus Éjszaka”. Idén ezt a programot június 11-én, este 20.00 órától rendezzük meg. 

Egykor úgy tartották, hogy a kaszálás és a gyógynövénygyűjtés kezdetének ideális időpontja éppen Barnabás napja. Ekkor ugyanis még teljes virágzásban vannak a különböző betegségekre gyógyírt jelentő növények.

A program kezdetén körbejárjuk a látogatóközpont gyógynövényes kertjét, s szakvezetőnktől hasznos információkat tudhatnak meg az ott található növényekről. A séta után kézműves tevékenységre invitáljuk vendégeinket, tetszetős illatzsákokat készítünk majd együtt. Lesz egy előadás is a gyakori gyógynövényekről és arról, hogyan alkalmazhatjuk azokat a különböző egészségügyi panaszok orvoslására. Az este során szó esik a „Mágikus Éjszakáról”, azaz a nyári napfordulóról is, amikor a legrövidebb az éjszaka és a Nap az égbolton a legmagasabb delelési ponton áll.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a programon csak előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni. Kérjük, legkésőbb június 9-ig jelezzék részvételi szándékukat Szélné Sándor Katalin látogatóközpont-vezetőnél a +36 30 445 2409-es telefonszámon.

A részvételi díj felnőtteknek 700 Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 500 Ft/fő.