Futva, vagy kerékpáron - Nevezzen be Ön is a dévaványai Túzok Trailre!

Szeptember 4-én, szombaton 10.00 órától rendezi meg a Dévaványai Sportegyesület az I. Túzok Trailt. A rajt és a cél helyszíne, azaz a versenyközpont a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontja lesz.

A megmérettetésen résztvevők futva vagy kerékpáron tehetik meg a kiválasztott távot. A futók 5, 10 és 21,1 km-es távok közül választhatnak, a kerékpárosok pedig 25 vagy 50 km-t tekerhetnek. A verseny és a kerékpáros teljesítménytúrák ugyanabban az időpontban kezdődnek (tehát a nevezők csak az egyiken tudnak részt venni).

A pálya útvonala változó minőségű földutakon, a Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületét érintve halad. A résztvevők indulás előtt egy karra szerelhető időmérő eszközt kapnak. Bár a rajt előtt a helyszínen is lehet nevezni, a szervezők kérik, hogy lehetőleg előzetesen jelentkezzenek a Dévaványai Sportegyesület honlapján (www.devavanyaise.hu) vagy a tuzoktrail@gmail.com email-címen. Az egyesület honlapján a versennyel kapcsolatos részletes információkat is találnak.

Az I. Túzok Trailt Dévaványa Város Önkormányzata és a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság is támogatja. Reményeink szerint már az első alkalommal több százan jelentkeznek, a jövőben pedig évről-évre egyre népszerűbbé válik majd ez a sportesemény.

plakát