Keressük az idei év Ifjú Kócsagőrét

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság idén is várja jelentkezőit a kilencedik alkalommal meghirdetésre kerülő Ifjú Kócsagőr Programra.

A programban az Agrárminisztérium és a tíz nemzeti park igazgatóság mellett a Fürge Diák Iskolaszövetkezet, a 30Y zenekar, valamint a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. működik együtt.

A vállalkozó kedvű 18-24 éves jelentkezők ezen a nyáron is kéthetes terepgyakorlaton vehetnek részt a kiválasztott természetvédelmi területeken, hogy a mentoruknak kijelölt természetvédelmi őrök mindennapi munkájában részt véve gyarapítsák elméleti és gyakorlati tudásukat. A két hét tapasztalatairól az Ifjú Kócsagőrök majd naplót készítenek, illetve a területi döntőn prezentáció keretében számolnak be.

A háromnapos országos döntőt szeptember 21-23. között a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság rendezi meg. A legjobb páros (a nyertes kócsagőr és természetvédelmi őre) a „Matula és Tutajos díj” elnyerése mellett egy különleges tanulmányutat tesz az Erdélyi-középhegység Natúrparkba.

Részleteket és a jelentkezés feltételeit az alábbi honlapon találjátok:
https://ifjukocsagor.furgediak.hu/#!/felhivas