Felhívás Túzok Tusa 2022

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság idén tizenkettedik alkalommal hirdeti meg a "Túzok Tusa" elnevezésű, nagy népszerűségnek örvendő természetismereti vetélkedőjét az általános iskolák 5-8. osztályos tanulói számára.

A verseny a korábbi hagyományoknak megfelelően idén is két fordulóból áll. Az első levelező fordulót egy feladatlap kitöltésével és az ott megadott kreatív feladatok kidolgozásával és beküldésével lehet teljesíteni.

A második fordulóba, mely egy játékos, terepi gyakorlati forduló, már a legjobb csapatok kerülnek be, akik a Föld Napján április 22-én (péntek), Szarvason a Körösvölgyi Állatparkban mérik össze tudásukat. Minden döntős helyezett értékes nemzeti parki tárgyi és egyéb élmény nyereményekben részesül.

Fontos tudnivalók:
A versenyre 3 fős csapatok jelentkezését várjuk. Nevezési díj nincs. Egy iskolából, osztályból akár több csapat is nevezhet. Iskolán kívüli (például szülők, szakkörök stb. által koordinált) csapatok is szerveződhetnek.

A levelező forduló feladatainak beküldési határideje: 2022. április 1. (péntek)

A levelező forduló eredményhirdetése a www.kmnp.hu honlapon, valamint a döntőbe jutott csapatok elérhetőségein, külön értesítésre kerül 2022. április 8-ig (péntekig).

A döntő időpontja a Körösvölgyi Állatparkban

(Szarvas, Anna-liget 1.): 2022. április 22. (péntek)

Az első forduló feladatlapja letölthető a felhívás végén (pdf és word formátumban is), de email-ben is szívesen kiküldjük kérésre.

A kitöltött feladatlapokat és mellékleteket levélben vagy e-mail-ben várjuk a megadott határidőig.  

A borítékra és az e-mail tárgymezőjébe feltétlenül kérjük feltüntetni:
„Túzok Tusa 2022”.

A feladatlapon kérjük megadni a következő adatokat: iskola, az iskola címe, elérhetősége, kapcsolattartó pedagógus neve, elérhetősége, valamint a csapat és a csapattagok neve, osztálya. (A korábban már versenyző csapatok,- ha kedvük tartja, megtarthatják a korábbi csapatnevüket.)

A felhívás részletei változhatnak! (Amennyiben bármilyen változtatásra kényszerülünk, a pályázókat a megadott elérhetőségeken értesítjük és a https://www.kmnp.hu/hu/oldalon is közzétesszük.)

További információk:

Postacím: Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság

Körösvölgyi Állatpark
5541 Szarvas, Pf. 72
e-mail: korosvolgy@kmnp.hu

Bővebb információ a korosvolgy@kmnp.hu e-mail címen illetve a Túzok Tusa 2022 természetismereti vetélkedő kapcsolattartójától Kovács Krisztinától kérhető (06/70 197 9262)

A Túzok Tusa 2022 feladatlap letölthető pdf és word formátumban

Túzok Tusára fel! Szeretettel várjuk pályamunkáitokat!