Felhívás a Madarak és Fák napi vers-és prózamondó versenyre!   

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontja immár huszadik alkalommal rendezi meg május 13-án, pénteken, a Fekete István Vers- és Prózamondó Versenyt.  

A megmérettetésre az általános iskolák alsó és felső tagozatos diákjainak jelentkezését várjuk. Kérjük, hogy valamilyen természetismereti témájú, állatokhoz, növényekhez kapcsolódó prózával vagy verssel készüljenek. Nem feltétlenül Fekete István írásaiból kell választaniuk, dönthetnek más szerzők művei mellett is.

A versenyt május 13-án, 8.00 – 12.00 óra között rendezzük meg a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban, Dévaványán. Miután a diákok előadták az általuk választott verset, vagy prózát, a zsűri megkezdi az értékelést. Ez alatt a fiatalokat túzokbemutató sétára invitáljuk, és kézműves foglalkozáson is részt vehetnek.

A jelentkezési határidő: május 9. hétfő. Jelentkezni e-mailben (rehely@kmnp.hu), telefonon, a KMNPI Facebook-oldalán, illetve levélben is lehet (KMNPI Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont, 5510 Dévaványa (Réhely). Nevezési díj 400 Ft/fő. Minden résztvevő számára biztosítunk egy egyszerű ebédet.