Egyéjszakás kalandra fel! Önt is várja a kígyósi Nagyerdő!

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság idén is megrendezi immár hagyományossá vált, „Egyéjszakás kaland a szabadkígyósi Nagyerdőn” elnevezésű programját. Töltsék velünk a természetben, a szabad ég alatt az augusztus 14-ről 15-re virradó éjszakát!

A találkozó helyszíne ezúttal is a szabadkígyósi sportpálya parkolója (GPS-koordináták: É 46°35’57.03”, K 21°05’01.33”), időpontja augusztus 14., szombat, 15.00 óra. Innen a Kígyósi-tanösvényen indulunk táborhelyünk felé. Ezúttal az elsődleges cél a kikapcsolódás, az elmerülés a nyárvégi erdő és puszta hangulatában, figyelve a természet hangjaira.

Természetesen lesznek szakmai programok is, amilyen például a természetfotózás, a madárgyűrűzés vagy az éjszakai túra. Semmi sem kötelező, akinek ahhoz van kedve, hogy egyszerűen csak egy fa alatt üldögéljen, olvasgasson, azt is nyugodtan megteheti. Éjszakai táborhelyünkön közös szalonnasütéssel, beszélgetéssel töltjük majd az estét. Csendben, hogy ne zavarjuk meg a természet nyugalmát.

A túra hossza 5 km, a program várhatóan vasárnap délig tart, díja felnőtteknek 700 Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 500 Ft/fő. Információ és bejelentkezés Boldog Gusztáv László természetvédelmi őrkerület-vezetőnél a +36 30 475 1777-es telefonszámon.

Fotó: Fehér Éva
Fotó: Fehér Éva