Égi vándorok, szárnyas tojásrakók –Madarak és Fák Napjára várja vendégeit a Körösvölgyi Állatpark

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkja páratlan szépségű helyszínen, a Batthyány Anna grófnőről elnevezett, évszázados fákkal büszkélkedő ligetben fogadja látogatóit. A nagy területű parkban több, mint ötvenféle Kárpát-medencére jellemző állatfaj kerül bemutatásra.

A Körösvölgyi Állatpark minden évben megemlékezik a Madarak és Fák Napjáról, melynek keretében idén is programokkal kedveskedünk az érdeklődők számára. A park élőlényei között különleges madárfajok, például holló, bagolyfélék, vízimadarak, sőt fakó keselyűk is megtalálhatók. Az Anna-liget közel 300 esztendős tölgy matuzsáleme pedig egyidős Szarvas város török idők utáni újratelepítésével. Nem is lehetne tehát ideálisabb a helyszín e csodás élőlények ünneplésére, megismerésére.

1902-ben Chernel István ornitológus szervezte meg Magyarországon először a Madarak és Fák Napját, amelyet az 1906. évi I. törvénycikk szabályozott. Apponyi Albert gróf, vallás- és közoktatásügyi miniszter, körrendeletben írta elő: évente egy napot a népiskolákban a tanító arra szenteljen, hogy a tanulókkal a hasznos madaraknak és azok védelmének jelentőségét megismertesse.

A 120 éves hagyomány nyomán napjaink tanulói számára sem kevésbé fontos természeti környezetünk értékeinek bemutatása, megismertetése.

Akik május 10-én tesznek látogatást, a park rengeteg látványosságán túl, délelőtt és délután is részt vehetnek az Állatpark időpontra meghirdetett Madarak és Fák napi programjain, melyre minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk!

A program részletei:

Égi vándorok, szárnyas tojásrakók –Madarak és Fák napja a Körösvölgyi Állatparkban

10 óra: Gyöngybaglyok titkai

11 óra:  Tavi gyönyörködő- Vízimadarak látványetetéssel egybekötött bemutatása

13 óra:  Keselyű kaland- Fakó keselyűk látványetetéssel egybekötött ismertetője

14 óra:  Mindent az Uhuról és az erdei fülesbaglyokról

Továbbá egész nap:

Túzok mozi

A Körösvölgyi Állatpark konferencia termében található nagykivetítőn lehetőség lesz a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság címermadaráról, a túzokról szóló film megtekintésére.

Egy kis emlék:

Az érkező gyermekcsoportoknak apró Madarak- és Fák napi meglepetéssel is kedveskedünk.

Csoportoknak a Körösvölgyi Állatpark alábbi elérhetőségein előzetes bejelentkezés szükséges!

 

Körösvölgyi Állatpark
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K  

plakát