E-bike túrák indulnak az Állatparkból

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság az idei évre is hirdetett e-bike túrákat, melyek május 15-től szombati napokon kerülnek megtartásra egészen október végéig.

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda, valamint az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ által a tavalyi évben elindított E kerékpár program keretében biztosított e-bikeok segítségével kényelmes és természetbarát módon ismerhetők meg a Körös-Maros Nemzeti Park értékei.

A speciális pedelecek segítségével a teljesen kezdő biciklisek, az idősebbek is bátran útra kelhetnek és olyan új helyeket fedezhetnek fel, melyek a terepviszonyok vagy a távolságok miatt hagyományos kerékpárral nehezebben közelíthetőek meg.  A túrán résztvevők energiájukat nem az erőfeszítésre, hanem a szép élmények, információk befogadására összpontosíthatják.

Idén négy izgalmas túra közül is választhatnak az érdeklődők.

„A Körös-ártér természeti kincsei- Körös-menti túrák e-bike-al” keretében elsősorban a Hármas-Körös természeti értékei, a „Körös-menti kastélyok- Kastélytörténeti szakvezetéses túrák” során Szarvas és környéke csodálatos épített műemlékei és táji környezete tárul fel. A madárvilág szerelmeseinek a Cserebökénybe induló túráinkat, a helytörténet után érdeklődőknek pedig az E-bike-al a történelem nyomában című túráinkat ajánljuk.

A különböző hosszúságú és nehézségi fokú túrák mindegyike a szarvasi Körösvölgyi Állatparkból indul és csak előzetes online bejelentkezéssel vehető igénybe.

Bővebb információkat és a túrákon való részvétel járványügyi feltételeit erre a linkre kattintva találják

https://www.kmnp.hu/hu/e-bike-turak