Cserebökényi csavargásra hívjuk a természetbarátokat

Május 28-án, szombaton délután a Körös-Maros Nemzeti Park Cserebökény részterületére szervezünk egy szakvezetéses gyalogtúrát, melynek során az Ős-Maros mederrészeit is érintjük.

A kirándulás kiindulópontja a cserebökényi buszmegálló (GPS koordináták: É 46°46’03.3’’ K 20°26’13.1’’), ahová délután 16.30-ra várjuk az érdeklődőket. A 6-7 kilométeresre tervezett túra során a terület botanikai és zoológiai értékeivel igyekszünk megismertetni vendégeinket. Reményeink szerint szalakóták is utunkba kerülnek majd, s így a résztvevők kedvet kapnak a júliusra tervezett szalakóta-túránkra is.

Aki nem kifejezetten a tudományos ismeretek bővítésére törekszik, hanem egyszerűen egy hangulatos terepi sétát szeretne tenni, annak is jó szívvel ajánljuk ezt a programot. Ahogyan a tavalyi kirándulás során, úgy az idén is többször érintjük majd az Ős-Maros mederrészeit, már maga a kiindulópont is a part egyik szakasza.

A részvételi díj felnőtteknek 700 Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 500 Ft/fő. További információk Őze Péter természetvédelmi területfelügyelőtől kérhetők (+36 30 425 4300).

Ős-maros
Fotó: Őze Péter