Barangolás szelíd vadak között- Állatparki túrára várjuk az érdeklődőket

A „Téli túrák nemzeti parkjainkban” programsorozatban a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság is több rendezvénnyel vesz részt. Szarvasi bemutatóhelye, a Körösvölgyi Állatpark izgalmas, szezonindító túravezetéssel várja vendégeit.

A szarvasi Anna-liget téli arcát kevesen ismerik és bár a hótakaró úgy tűnik, még várat magára, így is különleges hangulata van ilyenkor az évszázados kastélyparknak. Akik január 22-én velünk tartanak majd egy állatparki sétára, szakvezetőnktől számos érdekességet megtudhatnak arról, hogy a bemutatott fajok hogyan telelnek, mit csinálnak ilyenkor, illetve a természetben élő fajtársaik milyen praktikákkal vészelik át a hidegebb, zordabb időjárási körülményeket.

Érdemes például megnézni a Körösvölgyi Állatpark gímszarvasát még tavalyi agancskoronájában, megfigyelni milyen nagyot nőtt a jávorszarvas testvérpár, hogyan viselkedik a vörös rókánk a koslatási időszakban, vagy épp milyen madármozgalom van az állatpark taván.

A Körösvölgyi Állatparkot ebben az időszakban egyébként minden hétvégén 9.00 -15.00 óráig látogathatják vendégeink.

Aki szeretne az állatok önálló megfigyelésének élményén túl, még többet megtudni a bemutatott fajokról, szakembertől is kérdezni, azokat sok szeretettel várjuk a meghirdetett túrára. Az állatparki belépő ezen a napon a túravezetést is tartalmazza, hasonló programra legközelebb csak év végén lesz lehetőség az egyéni látogatók számára.

Szeretettel várjuk vendégeinket!

 

Program időpontja, időtartama, hossza (km):

2023. január 22., (vasárnap) 11 óra, 2 óra, 2 km

Helyszín/Találkozási hely: Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, Körösvölgyi Állatpark

GPS koordináta: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K  

Programdíj: Állatparki belépőjegy

Bővebb információ: korosvolgy@kmnp.hu telefon: +36-30-475-1789

plakát