Augusztus 20-án színes programokkal várjuk a látogatókat Dévaványára

Augusztus 20-án gazdag programkínálattal várja vendégeit a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Dévaványán.

A Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban lesz tárlatvezetés, túzokok látványetetése, az őshonos háziállatoknak pedig a résztvevők is adhatnak csemegéket.

A dévaványai látogatóközpont ezen a napon is a szokásos időpontban, reggel 9.00 órakor nyitja meg kapuit. Ez alkalommal azonban a bemutató épület szakmai kiállítását nemcsak önállóan, hanem - 11.00 és 15.00 órától -, egy kb. 30 perces, színes tárlatvezetés keretében is megtekinthetik a látogatók. Lehetőségük nyílik tehát arra, hogy megismerjék a Nagy-Sárrét egykori és jelenlegi élővilágát, s a kettő közötti különbségeket.

Emellett 14.00 órakor a túzokok látványetetését is figyelemmel kísérhetik háromhektáros bemutatókertünkben, ahol három túzokkakas és egy tojó éli mindennapjait. Itt az etetést kizárólag Igazgatóságunk munkatársa végzi, azonban a kisállatsimogatóban, a délután 16.00 órakor kezdődő látványetetés keretében már vendégeink is bekapcsolódhatnak a kis bivalyok, bárányok, és kecskék etetésébe. Adhatnak csemegéket Morcosnak, a nagy, szelíd cigája juhnak, a szamárnak, libáknak és a baromfiudvar többi lakójának. Sőt, a külön kifutóban elhelyezett nyuszikat is megkínálhatják sárgarépával és más rágcsálnivalókkal.