A pásztorkutyákat is megcsodálták a csanádapácai óvodások

Csanádapácai óvodás csoport látogatott a közelmúltban a Körös-Maros Nemzeti Park Kardoskúti Fehértó részterületére. A gyermekek maradandó élményeket szereztek az egész napos kiránduláson.

A tizenkilenc óvodás három kísérővel érkezett hozzánk a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola és Óvodából. Programjuk két részből állt: először az őshonos magyar háziállatfajtákat tekintették meg, majd a Kardoskúti Madárvonulás Múzeumába látogattak el. A cigája és racka juhnyájak, a szürke szarvasmarha bikagulya és a pásztorkutyák egyaránt megragadták a gyermekek figyelmét. Sok kérdést tettek fel a pásztorok, gulyások életével kapcsolatban is.

A múzeumban egy rövid előadás keretében bemutattuk a KMNPI Kardoskúti Tájegységének természeti értékeit, majd az óvodások részletesebben is megismerkedtek az interaktív kiállítás anyagával. Végül szabad program következett a múzeum udvarán.

Örömmel tapasztaltuk, hogy a gyermekek igen aktívan vettek részt a programban. Az óvodapedagógusok felkészítő munkájának köszönhetően nagyon sok, fecskékről, gólyákról és más madarakról szóló énekkel, mondókával ajándékoztak meg bennünket. A tartalmas, jó hangulatú kirándulás minden bizonnyal szép emlék marad a gyermekek számára, s bízunk benne, hogy a jövőben is ellátogatnak majd hozzánk.

oviscsoport
Fotó: Palcsek István Szilárd
oviscsoport
Fotó: Palcsek István Szilárd