A gyermektáborokba is beloptuk a természetet

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Kígyós-Ugrai Tájegységének munkatársai ezen a nyáron is igen sok gyermektáborba látogattak el és tartottak érdekes előadásokat, szakvezetéses túrákat. 

Egyebek mellett a Biharugra Község Önkormányzata, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége, és a Békés Vármegyei Kormányhivatal által szervezett táborokban, valamint több Erzsébet-táborban is ott voltak munkatársaink. Ily módon több száz gyermek nyerhetett betekintést nemzeti parkunk természetvédelmi tevékenységébe.

A diavetítésekkel, filmvetítésekkel egybekötött előadások és a szabad természetben (Szabadkígyóson, Pósteleken, Biharugrán stb.) vezetett túrák segítettek a térség tájtörténeti, kultúrtörténeti, dendrológiai értékeinek megismerésében. Kora reggeli túrákat is tartottunk, amelyeket madárgyűrűzéssel kapcsoltunk össze.  Az általános ismeretanyag átadásán túl fontos cél volt az is, hogy a gyerekekkel megszeretessük a természetben való időtöltést, megismertessük velük a természetjárás szabályait, és képet nyújtsunk nekik a bennünket körülvevő táj sokszínűségéről.

tábor

tábortábortábor