A Csáky-kastély történetét előadás formájában is megismerhetik ezentúl a csoportok

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság székháza 1994 óta a szarvasi Csáky-kastély. A kastélyt övező Anna-liget pedig 2014 óta az Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelyének otthona.

Az elmúlt évek alatt nagyon sokak érdeklődését felkeltette a 26 hektáros kert ölelésében álló, épen megmaradt kastély. Az 1908-ban épült villát, gróf Csáky Albin vallás- és közoktatási miniszter és felesége Bolza Anna grófnő építtette nyaraló gyanánt családja számára.

Maga az épület az Állatpark sétányáról tekinthető meg, múltjáról egy interaktív táblán leírást is találnak a turisták. Története szervesen kapcsolódik a híres szarvasi Bolza családhoz és a tájképi kertek szeretetéhez.

Mivel maga az épület nem látogatható, szeretnénk lehetőséget biztosítani azok számára, akik részletesebben is szeretnék megismerni a Csáky-kastély és az Anna-liget történetét. Előzetes bejelentkezéssel szívesen fogadunk olyan 20-80 fős létszámú felnőtt csoportokat, akik szeretnének egy előadás keretében visszautazni az előző század fordulójára és megismerni a hajdan itt élők, illetve a kastély és kertje történetét.

Idén már látogatást tett az a Nyugdíjas Pedagógus Klub, akik Békés megye kastélyainak megismerését tűzték ki célul és ennek keretében ejtették útba a Körösvölgyi Állatparkot is. A résztvevők archív felvételek segítségével egy órás összefoglalót kaptak a Csáky-kastély múltjáról, majd az épület és tájképi kertje közös megtekintésére került sor.

Sok szeretettel várjuk a további érdeklődőket.

Az előadás tarifája: 10.000 Ft/csoport, mely nem tartalmazza a Körösvölgyi Állatpark és kiállításai megtekintését.

Helyszín és bejelentkezés:

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság
Körösvölgyi Állatpark
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K  

kastély

kastélykastélykastély