Hírek, aktualitások

Sorban érkeznek északról a telelő madárfajok

A Körös-Maros Nemzeti Park tájaira megérkeztek az északon költő, de nálunk telelő madárfajok első csapatai. Szép számban vannak már csörgő és fütyülő récék, kék galambok, kékes rétihéják és gatyás ölyvek is.

Megkapó látvány: nagy pólingok sétálgatnak a Csanádi pusztákon

A Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén szeptember közepén már 10-15 példányra növekedett az itt állomásozó nagy pólingok száma. A hosszú csőrű, különleges madarak szorgalmasan szedegetik a táplálékul szolgáló rovarokat.

Újra virágba borult a Csorvási-löszgyep

A Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó Csorvási löszgyep nyári kaszálásokkal érintett területein, szeptember közepén számos növény ismét virágzik.

A Kis-Sárréten új termőhelyeken is megjelent az aranyfürt

A Körös-Maros Nemzeti Park területein három őszirózsafaj honos: a réti és a sziki őszirózsa, valamint az aranyfürt. Közülük a legritkább az aranyfürt, amely idén a Kis-Sárréten a régiek mellett új termőhelyeken is felbukkant.   

Lezárult a ligeti snittek pályázat

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság még év elején hirdette meg a „Ligeti snittek látogatói szemmel” című amatőr fotó- és videó pályázatát,

Tájséta: gyönyörködjünk együtt a Réhelyi-tanösvény őszi színeiben!

Október 14-én, szombaton „Színek varázsa” címmel őszi túrára várja a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontja. A kirándulás a „Tájséták nemzeti parkjainkban” elnevezésű, országos programsorozat része.