Igazgatóságunk is bemutatkozott a pályaorientációs napon

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság is meghívást kapott az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában szeptember 29-én megtartott pályaorientációs napra.

Nagy örömmel fogadtuk, hogy lehetőségünk nyílt bemutatni a diákoknak a nemzeti parkokban folyó munkát, megismertetni velük a természetvédelmi őrök tevékenységét. Látványos, fotókkal illusztrált előadásunkat összesen 50 hatodik osztályos diák hallgatta meg.

Beszéltünk az élőhelyek megőrzésének fontosságáról, s mindezt képeken is bemutattuk. Szó esett arról, hogy a természetvédelmi őrök feladatai közé tartozik egyebek mellett a védett és fokozottan védett növény- és állatfajok állományainak felmérése, az inváziós növények elleni védekezés, a nemzeti park területeinek folyamatos ellenőrzése, illetve az értékes élőhelyek megóvása, fenntartása. Fókuszba került a legeltetéses állattartás is, amely a természetvédelmi területkezelés egyik legfontosabb módja.

A hatodikos diákok nagy érdeklődéssel hallgatták az előadást. Bízunk benne, hogy felkeltettük érdeklődésüket a természetvédelmi tevékenység iránt, s később talán közülük is kikerül majd néhány Ifjú Kócsagőr-jelölt.

pályaorientációs nap