Tájséta: gyönyörködjünk együtt a Réhelyi-tanösvény őszi színeiben!

Október 14-én, szombaton „Színek varázsa” címmel őszi túrára várja a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontja. A kirándulás a „Tájséták nemzeti parkjainkban” elnevezésű, országos programsorozat része.

A kirándulás során a Réhelyi tanösvényen haladunk végig. Közben szakvezetőnk segítségével vendégeink részletes tájékoztatást kapnak a terület állat- és növényvilágáról. Minden bizonnyal láthatunk még néhány virágzásban lévő növényt, színesbe öltözött bokrokat, vöröslő terméseket, de őzek, nyulak és ragadozó madarak is a szemünk elé kerülhetnek.

A tanösvény mindkét megfigyelőtornyába felmegyünk. Az elsőből a közeli, zárt területen tartott túzokokat figyelhetjük meg, a másik, jóval magasabb kilátóból pedig madártávlatból láthatjuk a látogatóközpontot, Dévaványa templomtornyait és a 400 hektáros Túzokvédelmi Mintaterületet. Reményeink szerint október közepére már gyönyörű, őszi színekbe burkolózik majd a természet, így fentről is különleges élmény lesz rálátni a tájra.  

A találkozó helyszíne a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont (Dévaványa, Réhely, GPS koordináták: É 47° 04’ 53.03” K 20° 55’ 51.10”), ahová délelőtt 10.00 órára várjuk az érdeklődőket. A kirándulás maximum 12.30 óráig tart. Kérjük, részvételi szándékukat legalább három nappal a program előtt jelezzék Szélné Sándor Katalin látogatóközpont-vezetőnél a +36 30 445 2409-es telefonszámon, vagy email-ben a  rehely@kmnp.hu címen. A részvételi díj felnőtteknek 1000 Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 700 Ft/fő.