Hírek, aktualitások

Megkapó látvány: nagy pólingok sétálgatnak a Csanádi pusztákon

A Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén szeptember közepén már 10-15 példányra növekedett az itt állomásozó nagy pólingok száma. A hosszú csőrű, különleges madarak szorgalmasan szedegetik a táplálékul szolgáló rovarokat.

Újra virágba borult a Csorvási-löszgyep

A Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó Csorvási löszgyep nyári kaszálásokkal érintett területein, szeptember közepén számos növény ismét virágzik.

A Kis-Sárréten új termőhelyeken is megjelent az aranyfürt

A Körös-Maros Nemzeti Park területein három őszirózsafaj honos: a réti és a sziki őszirózsa, valamint az aranyfürt. Közülük a legritkább az aranyfürt, amely idén a Kis-Sárréten a régiek mellett új termőhelyeken is felbukkant.   

Lezárult a ligeti snittek pályázat

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság még év elején hirdette meg a „Ligeti snittek látogatói szemmel” című amatőr fotó- és videó pályázatát,

Tájséta: gyönyörködjünk együtt a Réhelyi-tanösvény őszi színeiben!

Október 14-én, szombaton „Színek varázsa” címmel őszi túrára várja a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontja. A kirándulás a „Tájséták nemzeti parkjainkban” elnevezésű, országos programsorozat része.

Rétihéják sokasága vadászik a Csanádi pusztákon

A Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó Csanádi pusztákon idén jó évük volt a ragadozó madaraknak, ugyanis jelentősen felszaporodott a számukra ideális zsákmányt jelentő mezei pockok állománya.

Esti túra: megszólaltak a Kis-Sárréten a szarvasbikák

Az ország számos településéről, sőt még Németországból is érkeztek vendégek szeptember 16-án Biharugrára, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság esti szakvezetéses túrájára, melynek keretében a szarvasbőgést is meghallgathatták a résztvevők.