Mi fán terem?- Állatok Világnapi kópéságok a kifutókban

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelye, a Körösvölgyi Állatpark, idén is különleges programmal készül az Állatok Világnapjára.

A park lakóit ezen a napon speciális meglepetésekkel, ínyenc csemegékkel ajándékozzuk meg a programon résztvevő érdeklődők jelenlétében és közösen figyeljük meg, hogyan veszik azokat birtokba kedvenceink.

Hogy milyen különlegességekre lehet számítani? A mókus házban ünnepélyesen megnyit a Mókus-bár, ahová szőrmés kis barátaink reméljük, gyakran betérnek majd. Közösen figyeljük meg, hogy Pákó, a Körösvölgyi Állatpark hollója, hogyan boldogul egy finom falatokkal teli logikai dobozzal, a mosómedve át mer-e kelni a kötél létrán, a görények használatba veszik-e újdonsült hintájukat. Hanna, a bájos rókalány vajon szívesen felpattan majd a számára kialakított speciális pódium tetejére? Az állatpark taván egy takarmánnyal megrakott kis tutajt is vízre bocsájtunk és megfigyeljük fölszállnak-e rá az alkalmi réce utasok, netán a mocsári teknősök. A vaddisznó kondát vakarózó fával, a farkasokat cupákos csontokkal ajándékozzuk meg. A programra minden érdeklődőt szeretettel várunk. Csoportoktól előzetes bejelentkezést kérünk elérhetőségeinken. Íme, a részletes program.

 

Mi fán terem?- Állatok Világnapi kópéságok a kifutókban

2023. október 4.

Részletes program:

10 óra: Megnyitja kapuit a Mókus-bár

10:30 óra Logikai dobozbontás a hollóval

11:00 óra: Mosómedve kötéllétra működésben

11:30 Görény-bújó és görényhinta átadás

12:00 Ugrás a róka pódiumra

12:30 Récetutaj vízre bocsájtása

13:00 Disznóvakaró

14:00 Cupákolás a farkasokkal

 

Helyszín, érdeklődés, bejelentkezés:

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság
Körösvölgyi Állatpark
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K

plakát