magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Megszabadítottuk téli bundájuktól a rackákat és a cigájákat
2020.04.06.
Lezajlott a tavaszi juhnyírás a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sóstói Állattartó Telepén, Kardoskúton. Több mint nyolcszáz cigája és rackajuhot szabadítottunk meg téli bundájuktól. A munkával megbízott csapatban kilenc nyíró, két fogó és négy gyapjúszedő szorgoskodott.  »
Ismét fakó keselyűket keltetünk a Túzokvédelmi Állomáson
2020.04.03.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Túzokvédelmi Állomásán jelenleg két- a Hortobágyi Vadasparkból származó- fakó keselyűtojást keltetünk. Az Állomás fő feladata természetesen a veszélyeztetett túzoktojások mesterséges keltetése, a kikelő fiókák felnevelése és visszavadítása, ám ha szükség van rá, akkor egyéb értékes fajok (pl. parlagi sas, vándorsólyom) tojásait is keltetjük itt.  »
Kecses madaraink, a nagy kócsagok is költéshez készülődnek
2020.04.02.
A Körös-Maros Nemzeti Park tájain gyakran találkozhatunk a hazai természetvédelem címerállataként is ismert nagy kócsaggal. A Dél-Alföldön fészkelő példányok már visszatértek telelőhelyükről és költéshez készülődnek.  »
Békanász: szaporodnak a kétéltűek a vizes élőhelyeken
2020.04.01.
A tavasz beköszöntével a Körös-Maros Nemzeti Park vizes élőhelyein is megélénkült az állatvilág. Előmerészkedtek téli búvóhelyükről a különböző gőte- és békafajok, többségük már petéit is lerakta.  »
Visszatértek Kardoskútra a nagy godák és a gulipánok
2020.03.31.
A Körös-Maros Nemzeti Park Kardoskúti Fehértó részterületére visszatértek a nagy godák és a gulipánok. A Fehér-tó környékének e jellegzetes madárfajai már keresik az alkalmas fészkelőhelyeket, egyre gyakrabban hallatják hangjukat.  »
Virágzási csúcs: ezerháromszáz volgamenti hérics bontotta ki szirmait
2020.03.26.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik a volgamenti hérics csorvási állományának virágzását. Az elmúlt héten volt a virágzási csúcs, ekkor 1299 növény bontotta ki egyszerre szirmait.  »
Ritka madárvendég: uráli bagoly bukkant fel Biharugrán
2020.03.25.
Uráli baglyot figyeltek meg a napokban a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai Biharugrán. Ez a nagytestű, éjszakai ragadozó madár nagyon ritkán bukkan fel a Dél-Alföldön.  »
Virágzik a löszpuszták szerény szépsége, a csuklyás ibolya
2020.03.24.
A Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén a figyelmes természetjáró ezekben a napokban jó eséllyel rábukkanhat néhány, virágzásban lévő csuklyás ibolyára.  »
Tájékoztatás a „Túzok Tusa 2020” természetismereti pályázatról
2020.03.24.
Ahogy arról a korábbiakban a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság honlapján tájékoztatást adtunk ki, Intézményünk is új munkarendre tért át 2020. március 17-től a koronavírus terjedésével összefüggésben. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság előre meghirdetett programjai elhalasztásra kerülnek. A szakvezetéses túrákra és környezeti nevelési foglalkozásra bejelentkezett csoportok részére a lefoglalt programok nem kerülnek megtartásra.  »
A Maros-ártérben már költéshez készülődnek a szürke gémek
2020.03.20.
A Körös-Maros Nemzeti Park Maros-ártér részterületén már elfoglalták telepeiket a szürke gémek. Tatarozzák fészkeiket, lassan költéshez készülődnek.  »
Újra itthon! - Visszatértek az első fehér gólyák a Dél-Alföldre
2020.03.19.
A Körös-Maros Nemzeti Park tájaira március közepén visszatértek az első fehér gólyák. Már elfoglalták fészkeiket, ott pihenik ki a hosszú vándorút fáradalmait.  »

  Előre »   

Programnaptár
2020. Turisztikai programajánló
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Túzok tusa 2020
 
Bihari Madárvárta
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Kerékpártúrák Szarvas környékén
 
Kölcsönözhető kiállítások
 
Körösvölgyi Állatpark 2020. programok
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design