Termelőink

Török Nándor Bálint

A Csongrád megyében található Székkutas település őstermelője 280 méhcsaláddal dolgozik, helyben, illetve vándorolva. Tavasztól nyár végéig tud pergetni. Termékei a hagyományos hazai vegyes méz és fajta mézek, melyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, édesítőszert vagy mesterséges adalékanyagokat, ízfokozókat. Termékeit a hódmezővásárhelyi és orosházi piacon illetve háznál értékesíti.

Telefon: +36 30 248 9343
E-mail: csalavirag@citromail.hu
Cím: 6821 Székkutas, Temesváry u. 30.

Dani János György

Dani János őstermelő családi tradícióként juhászattal foglalkozik a Csongrád megyei Makó Rákos tanyán. Hagyományos magyar cigája juh fajtát tenyészt az agrár-környezetgazdálkodási program előírásai szerint gazdálkodik. 200 juhot legeltet a Körös-Maros Nemzeti Park legelőin. Juhait április közepétől november elejéig fejik. A tejet a nagyanyáik receptjei alapján dolgozzák fel juhgomolyának, juhtúrónak és ordának is. Ezeket a termékeket különböző ízesítéssel és füstölve is előállítják. A helyi piacok mellett az országban több ponton kiállításokon, vásárokon is megtalálható a termelő.

Telefon: +36 30 619 4624
E-mail: zsuzsa700208@freemail.hu
Cím: 6903 Makó Rákos tanya 143.

  • Bogárzói füstölt juhgomolya
  • Bogárzói juhgomolya
  • Bogárzói orda
  • Juhtúró
  • Natur/füstölt fokhagymás juhgomolya Natúr/füstölt köményes juhgomolya
  • Natur joghurt juhtejből
  • Meggyes joghurt juhtejből

Német Zsolt

Az őstermelő 1992 óta foglalkozik magyar tarka szarvasmarha tartásával. A tehenei által adott tejet feldolgozza hőkezelés után, hagyományos oltó használatával, kézi eljárással. A sajtok tartósítószer mentesek, saját kertben termelt fűszernövényekkel, metélőhagymával, fűszerköménnyel, fokhagymával és dióval ízesítettek. A sajtok előállítása egész évben folyamatosan történik. A füstölést szintén háznál végzi, kizárólag bükkfafűrészporral. A termékek értékesítését háznál és a termelői piacon végzi.

Telefon: +36 30 811 6893
E-mail: nemetzsolt59@gmail.com
Cím: 6821 Székkutas, Petőfi u. 2.

  • Natur/füstölt tehénsajt
  • Natur/füstölt metélőhagymás tehénsajt
  • Natur/füstölt köményes tehénsajt
  • Natur/füstölt fokhagymás tehénsajt
  • Natur/füstölt diós tehénsajt
  • „Kutasi tekert”

Erdélyi Méhészet – Erdélyi Zoltánné

A kis családi gazdálkodás telephelye a Hajdú-Bihar megyében található Komádi település. A gazdaságban 3 generáció 5 tagja dolgozik. A család a kezdetektől vegyszermentesen gazdálkodik, így természetes volt, hogy bio-méhészkedést folytassanak. Munkájukat a régi hagyományok alapján végzik a mai kor követelményeinek megfelelve így fenntartva az ősök tudását. Öko-méhészetük Magyarországon az elsők között indult el, ahol a méhészeti termékek termelése és feldolgozása a lehető leginkább környezetbarát módon történik. 100%-ban természetes, igazi mézkülönlegességeknek számító fajtamézeiket a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét területén kis csoportokban elhelyezett kaptáraikból pergetik.

Telefon: +36 30 393 1098
E-mail: agost@citromail.hu
Cím: 4138 Komádi, Mártírok útja 6.

  • Sziki sóvirág méz
  • Ligeti zsálya méz
  • Vátyoni vadvirág méz
  • Galagonya méz
  • Édesharmat méz
  • Sárga nőszirom méz

Hungaro-Food 2009. Kft.

A Hungaro-Food 2009 Kft-t a Békés megyei Békésszentandráson magyar magánszemély alapította 2009 januárjában azzal a céllal, hogy egy zöldmezős komplex élelmiszeripari beruházást valósít meg, hagyományos értelemben vett elsődleges feldolgozás nélkül. 
A beruházás célja az volt, hogy a régióban megtermelt kimagasló minőségű állati eredetű alapanyagokból magas hozzáadott értékkel kiváló minőségű magyar élelmiszert állítsanak elő, amely kül- és belföldön is egyaránt öregbíti a magyar termék kiváló hírét. A munkájuk elismeréseképpen 2014-ben megkapták a Magyar Termék Nagydíjat.

Telefon: +36 66 518 030,
E-mail: info@hungarofood.hu,
Honlap: www.hungarofood.hu
Cím: 5561 Békésszentandrás, Battyhány u. 30/a

  • Magyar szürkemarha pároskolbász
  • Magyar szürkemarha snack (csípős)
  • Magyar szürkemarha párizsi

Szarvasi Atta Kft.

Szarvasi Atta Kft. 2010-ben kezdte meg a sörfőzést a Békés megyei Szarvas városában. Első termékük a Szarvasi világos kezdetben csak csapolt formában volt kapható. 2011-ben került piacra az első üveges termékük három féle ízesítésben. Folyamatosan fejlődő helyi vállalkozásról beszélhetünk, amelynek termékei mára már átlépik nem csupán Szarvas, hanem Békés megye határait is. Termékeik: világos sör, ízesített sörök (gyümölcsös), vörös sör, barna sör, prémium kategóriás sörök. A cég évről-évre növekszik így az alkalmazottak száma is nő. 

Telefon: +36 70 457 8030,
E-mail: szarvasiatta@gmail.com
Honlap: www.szarvasisor.hu
Cím: 5540 Szarvas, Damjanich u. 103.

  • Szarvasi Túzok kézműves vörös sör
  • Szarvasi Túzok kézműves barna sör
  • Szarvasi Túzok kézműves szilvás sör
  • Szarvasi Túzok kézműves meggyes sör

Herczeg Aranka

A Békés megyei Békéscsaba városában élő őstermelő-kistermelő 2013 óta foglalkozik lekvárok, szörpök és egyéb ínyencségek készítésével. Termékei gondosan válogatott virágokból, gyógynövényekből és gyümölcsökből készülnek, szem előtt tartva, hogy a természetet ne károsítsa. Családjával 2400 m2-es kertben virágot, zöldséget termeszt műtrágya és vegyszermentesen. A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén gyűjtött gyümölcseiből, virágaiból és diójából készült termékeivel 2015-ben nyerte el a Nemzeti Parki Termék Védjegyet.

Telefon: +36 30 426 6605,
E-mail: aranka.energetix@gmail.com
Honlap: www.herczegi-ízek.hu
Facebook: Herczegi ízek
Cím: 5600 Békéscsaba, Kassai utca 25/b.

  • Zöld dió befőtt
  • Zöld dió lekvár
  • Kökény lekvár
  • Galagonya lekvár
  • Csipkebogyó lekvár
  • Faeper lekvár
  • Pitypang virág lekvár
  • Kökény szörp
  • Bodzavirág szörp
  • Bodzabogyó szörp
  • Szárított dió levél

Krizsán Tibor

Az őstermelő 2015 óta foglalkozik fürjtenyésztéssel.  A madarak házi tartásúak, tenyésztésük nem intenzív, takarmányozásuknál a Körös-Maros Nemzeti Park ökológiai körülmények között termelt gabonaféléi is helyet kapnak. A házi tartású tenyészetből származó minőségi termékek előállítása a természeti rendszerre nehezedő hasznosítási nyomás kiváltását is szolgálják.

Telefon: +36 30 621 8534
E-mail: tiborc36@citromail.hu
Cím: 5540, Szarvas, T. III. KK 457.

  • Kistermelői főtt, pácolt természetvédelmi fürjtojás paradicsomos olajban
  • Kistermelői főtt, füstölt természetvédelmi fürjtojás fokhagymás olajban

Erdei Gábor

A makói termelő 10 éve foglalkozik szénakészítéssel. A Maros-völgyi réti széna Natura 2000-es területről származik, és hobbiállat tartók kisállatai részére kerül hasznosításra 2, valamint 5 kg-os kiszerelésben.

Telefon: +36 30 521 3637
E-mail: erdeigabor.mako@gmail.com
Cím: 6900 Makó, Gyöngy u. 40.

  • Dobozos, Maros-völgyi hosszú szálú széna 5kg
  • Maros-völgyi széna 2 kg

Csende László

2000 óta foglalkozik tejtermeléssel, 2007 óta készít rendszeresen túrót és sajtot is. Feleségével közösen készítik a termékeket, változatos és többféle sajtot állítanak elő. Friss sajtokat, gyúrt sajtokat és érlelt sajtokat is készítenek.

Telefon: +36 30 974 8840
E-mail: csjolan33@gmail.com
Cím: 6806 Szikáncs, Petőfi Sándor u. 14.

  • Szikáncsi batyus friss sajt
  • Szikáncsi batyus füstölt sajt
  • Szikáncsi csomós friss sajt
  • Szikáncsi csomós füstölt sajt
  • Szikáncsi natúr friss sajt
  • Szikáncsi pöndörödő füstölt sajt
  • Szikáncsi pöndörödő füstölt sajt - fokhagymás