Hat állatfaj látványetetésével várjuk vendégeinket az október 23-i hosszú hétvégén a Körösvölgyi Állatparkban

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelye az október 23-i hosszú hétvégén állatismertetőkkel egybekötött látványetetésekkel várja vendégeit.

Október 21-én, szombaton 11 órakor Pákóval, a hollóval különleges intelligencia tesztet végzünk, miközben számos érdekességet mesélünk erről a rendkívül tanulékony és éles eszű madárfajról. A részére szánt csemegéket fondorlatos módon, egy speciális logikai doboz segítségével kínáljuk fel.

Ugyanezen a napon délután 14 órakor az európai bölények történetével ismertetjük meg a résztvevőket, miközben kézből etetjük kontinensünk legnagyobb testsúlyú szárazföldi emlős állatát. Miben különböznek az amerikai bölényektől? Miért váltak erdő lakókká? Hogyan védik utódaikat? Mind kiderül majd a programon.  

Október 22-én, vasárnap 11 órakor az aranysakálokról tudhatnak meg számos érdekességet vendégeink. A falka kötelékben élő toportyánt Arany János Toldijából már ismerhetjük, de a valóságban mi jellemző erre a fajra? Hogyan hódította meg egykori élőhelyeit újra ez az egyszer már eltűnt ragadozó? Milyen a nádi farkas üvöltése? Többek között erről is szó lesz majd. 

Délután 14 órakor a három méteres szárnyfesztávolságú fakó keselyűk bemutatására kerül sor, akiket ízletes falatokkal kínálunk majd. Táplálkozásuk közben sok egyéb mellett elmeséljük hogyan befolyásolta állományukat a kiterjedt jószágtartás megszűnése, miért használták jósmadárnak a történelem folyamán e fajt.  

Október 23-án, hétfőn 11 órakor a jávorszarvas kerül sorra. Eurázsia legnagyobb testű, magányosan élő szarvasáról számos különlegességet tudhatnak meg vendégeink.    

Délután 14 órakor a farkasok látványetetésével készülünk, ahol e megritkult példányszámú nagyragadozót mutatjuk be. Milyen távolságú üldözésre képes egy farkas? Hogyan dolgozik össze egy falka a mindennapokban? Alfától omegáig körbejárjuk a témát.

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk ünnepi programjainkra. A programokon való részvételt az állatparki belépő ezen a napon tartalmazza. 

Helyszín, érdeklődés, nyitva tartás:

https://www.kmnp.hu/hu/nyitva-tartas-a-korosvolgyi-allatparkban

Belépőjegy árak:

https://www.kmnp.hu/hu/belepojegyek-berletek-a-korosvolgyi-allatparkban

szürke farkasok
Aisa és Kurszán a szürkefarkas testvérpár rendkívül játékosak Fotó: Urbancsok Éva
aranysakál
Az aranysakál őshonos ragadozónk Fotó: Urbancsok Éva.