Hírek, aktualitások

Számoljuk együtt a madarakat Biharugrán!

Október 3-án a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság is bekapcsolódik az Európai Madármegfigyelő Napok programjába. Kis-Sárrét részterületünkön a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Békés megyei csoportjával közösen szervezzük meg madárszámlálással egybekötött túránkat.

Madarak milliói indultak el a déli tájak felé

Megkezdődött az őszi madárvonulás. A Körös-Maros Nemzeti Park tájai felett egyre gyakrabban húznak el népes madárcsapatok. Tollas vándoraink a déli tájakra, telelőhelyeik felé tartanak, ahonnan tavasszal újra visszatérnek majd.  

Megjelent a Nemzeti Parki Termékek Nagykönyve

Idén 10 éves a Nemzeti Parki Termék Védjegy, ebből az alkalomból jelentette meg az Agrárminisztérium a Nemzeti Parki Termékek Nagykönyvét. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság területén gazdálkodók közül jelenleg 10 termelő 59 terméke rendelkezik Nemzeti Parki Termék Védjeggyel.

Egy jeladós túzokfióka mindennapjai a Csanádi-pusztákon

Az „ A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában” című Life+ program keretében a közelmúltban egy vad túzokfióka is jeladót kapott a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén. A fiatal kakasról kapott információk segítenek jobban megismerni az Alföld nagy madarainak mindennapjait.

Színes, változatos nyár végi madárvilág a Kis-Sárréten

Rövidülnek a nappalok, végéhez közeledik a nyár, ezzel együtt megkezdődött az őszi madárvonulás is. A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén, azon belül is elsősorban a Biharugrai-halastavakon egyre népesebb, sokszínűbb madárvilágban gyönyörködh

Népes család: tíz fiókát nevel egy gyöngybagoly Dévaványán

A Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén a bőséges táplálék-felhozatalnak köszönhetően idén jelentősen növekedett a ragadozó madarak állománya. Akad olyan gyöngybagoly is, amely egyszerre tíz fiókát nevel.