Hírek, aktualitások

Rajzanak a keleti rablópillék a Dél-Alföldön

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területén 2013-ban figyeltünk meg először keleti rablópilléket. A fokozottan védett rovarfaj azóta is jelen van, júniusban rajzásuk is megkezdődött.

Újabb kiállítások: fókuszban az őshonos állatok és a tiszavirág

Július 1-én két érdekes időszaki kiállítás is nyílik Dévaványán, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjában. Az egyik az őshonos magyar háziállatokkal, a másik a tiszavirágzással ismerteti meg az érdeklődőket.

Szárnyra keltek a partimadarak fiókái

Idén is sokféle partimadár költött a Körös-Maros Nemzeti Park vizes élőhelyein. A fajok többségénél már szárnyaikat próbálgatják a fiókák.

Értékes lösznövények virágzanak a Bekai-halmon

A Körös-Maros Nemzeti Parkban található Bekai-halom a Maros-ártér egyetlen épen maradt és a pusztai halmokhoz képest is meglehetősen nagy halma. Ebben az időszakban értékes, ritka lösznövények is virágzanak rajta.

Kétfajta gyűrűt is kaptak a parlagi sasfiókák

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Kardoskúti Tájegységében parlagi sasok fiókáit gyűrűztek a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakemberei, Igazgatóságunk munkatársaival együtt.