Hírek, aktualitások

Apátfalván jártunk, sokféle madarat láttunk

Szegedről, Makóról és Apátfalváról is érkeztek résztvevők arra a madármegfigyelő túrára, amelyet június 3-án, az apátfalvi bányatavaknál tartott meg a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. A túra a Magyar Nemzeti Parkok Hete című országos programsorozat részét képezte.

Töltsenek velünk Dévaványán egy mágikus éjszakát!

Június 17-én, szombaton este 20.00 órától rendezi meg a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság az immár hagyományos, „Barnabás nap és egy mágikus éjszaka” című programját a dévaványai Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjában.

Cserebökényben, az Ős-Maros medre mentén túráztunk

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság június 3-án „Cserebökényi csavargás - túra az Ős-Maros medre mentén” elnevezéssel szakvezetéses kirándulást szervezett a Magyar Nemzeti Parkok Hete országos programsorozat keretében.

Gémek, gólyák, kányák és sasok egy asztalnál

Május végén a Körös-Maros Nemzeti Park Cserebökény részterületén egy lucernatarlón több száz madár táplálkozott egyszerre. Pockokat zsákmányoltak a frissen lekaszált területen.

Ha több a pocok, több a kuvik is

A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén az utóbbi években növekedésnek indult a kuvikok állománya. Idén több a mezei pocok a térségben, ez is hozzájárul a költések sikerességéhez. 

Kajtár gólyák tanyáznak a kardoskúti Fehér-tónál

Május eleje óta egyre növekvő számban tartózkodnak kajtár gólyák a Körös-Maros Nemzeti Park Kardoskúti Fehértó részterületén. A gyepeken és a vizes élőhelyeken egyaránt bőséges táplálékot találnak.