Jöjjenek pénteken Dévaványára, nyárbúcsúztató állatsimogatásra!

Augusztus 25-én, pénteken nyárbúcsúztató állatsimogatásra várja az érdeklődőket a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontja. 

A délután folyamán három időpontban – 14.00, 16.00 és 18.00 órakor –, az „Állatsimogató” lakóinak látványetetésében is részt vehetnek vendégeink. A szamarat, nyuszikat, kecskéket és különféle szárnyasokat szemes takarmánnyal, zöldségekkel és gyümölcsökkel etethetik majd. A program során közelebbi kapcsolatba kerülhetnek háziállataink kicsinyeivel, valamint érdekes információkat kaphatnak címermadarunkról, a túzokról.

A látványetetés után a látogatóközpont múzeumában együtt megnézzük az „Őshonos háziállatok” címet viselő időszakos kiállítást, melyhez egy rövid, 15-20 perces tárlatvezetéssel is szolgálunk. A harmadik, 18.00 órakor kezdődő látványetetés után a témához kapcsolódó kézműves foglalkozást is tartunk. Az ehhez szükséges természetes alapanyagokat (kavics, nád, gyékény, papír) biztosítjuk.

A 14.00 és 16.00 órakor kezdődő programokon bárki részt vehet, aki belépőjegyet vásárol a látogatóközpontba. Aki azonban a 18.00 órakor kezdődő programon szeretne részt venni, azt kérjük, hogy előzetesen jelentkezzen be Gyulai László területi turisztikai ügyintézőnél a +36-70-669-5550-es telefonszámon. A részvételi díj felnőtteknek 1000 Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 700 Ft/fő.

Állatsimogató
Fotó: KMNPI