Márciustól naponta látogatható a Körösvölgyi Állatpark

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Szarvason található Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelye a tavasz kezdetétől már nem csak hétvégéken, hanem mindennap látogatható lesz.

Az állatpark március 1-től a hónap során naponta 9 órától 17 óráig tart nyitva. A jegypénztárban 9-16 óra között válthatnak jegyet, bérletet a vendégek.

Az Anna-liget ősfás kertjében már barkában vannak a fák és az avar takarásából is előbújtak már a hóvirágok, téltemetők, ibolyák, csillagvirágok. A tavaszi friss levegőn az állatpark két kilométeres sétányán végighaladva gyönyörködhetnek a látogatók a több, mint 50 féle Kárpát-medencére jellemző állatfajban a mókustól egészen Eurázsia legnagyobb testű szárazföldi emlős állatáig, az európai bölényig. Találkozhatnak továbbá a fokozottan védett farkasokkal, uhuval, fakó keselyűkkel, jávor- gím- és dámszarvasokkal is. A meleg időjárás a borzokat is előcsalogatta földalatti búvóhelyükről. A Körösvölgyi Állatpark taván pedig megannyi vízimadárban lehet gyönyörködni. Nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek kedvence is az állatsimogató, ahol őzek, dámszarvas, magyar háziállatfajták, cigája juh, magyar óriásnyulak is simogathatók. Az állatpark látogatóközpont épületében megtekinthető a Körös-Maros Nemzeti Park természeti értékeit bemutató állandó, interaktív kiállítás. A kicsik számára önfeledt kikapcsolódást nyújt a Kölyök-zug játszótér is, amíg a felnőttek a Tölgy Büfé színes és ízletes kínálatából válogathatnak és teraszán élvezhetik a tavasz első napsugarait.

A szezonnyitást természetesen programok is kísérik majd. Március 15-én, nemzeti ünnepünkön, izgalmas állatismertetőkkel egybekötött látványetetésekkel készülünk. A programon résztvevő vendégekkel közösen etetjük meg az európai bölényeket, a fakó keselyűket és a farkasokat.  A Körösvölgyi Állatpark éves programjai erre a linkre kattintva érhetők el: https://www.kmnp.hu/hu/programok-az-allatparkban

Sok szeretettel vár minden kedves látogatót a Körösvölgyi Állatpark!

A Körösvölgyi Állatpark elérhetőségei és nyitva tartása:

https://www.kmnp.hu/hu/nyitva-tartas-a-korosvolgyi-allatparkban

Belépőjegyek:

https://www.kmnp.hu/hu/belepojegyek-berletek-a-korosvolgyi-allatparkban

Európiai borz az állatpark aranyos lakója, aki már előbújva várja a látogatókat.  Fotó: Urbancsok Éva                                                                      fotót készítette Urbancsok Éva
Európai borz az állatpark aranyos lakója, aki már előbújva várja a látogatkat. Fotó: Urbancsok Éva