Készítsünk együtt madárkalácsot és Luca-napi széket!

December 2-án, szombaton rendezi meg „Madárkarácsony és Luca-napi szokások” elnevezésű programját a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság dévaványai Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontja.

Az immár sokéves hagyományra visszatekintő program 10 órakor kezdődik és várhatóan 13.00 óráig tart. (A helyszín GPS-koordinátái: É:47⁰ 04’ 53.03” K: 20⁰55’ 51.10”). Bevezetőként a Luca-napi szokásokat szeretnénk feleleveníteni egy rövid szerepjátékkal, melyben a boszorkányok kapnak főszerepet. Vendégeink Luca-napi pogácsát is kóstolhatnak. Ezt követően meghívott előadónk segítségével a madáretetés fontosságáról és szabályairól hallhatnak érdekes és hasznos információkat.

A program második részében kézműves foglalkozásokat tartunk, kisebb csoportokban. Készítünk Luca-széket, madárkalácsot és kétféle karácsonyi díszt, melyeket majd a karácsonyfára is felhelyezhetnek vendégeink. Ha az időjárás engedi, akkor a madárkalácsokat kivisszük az etetőkbe.

A részvételi díj felnőtteknek 1000,- Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 700,- Ft/fő. Információ, jelentkezés: Szélné Sándor Katalin látogatóközpont-vezetőnél az alábbi telefonszámon: +36 30 445 2409.

A Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont mindenkit szeretettel vár szezonzáró programjára.

plakát