magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Kultúrtörténeti értékek
Védett természeti területek

Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  


   

        
 

 


   

 

 

 
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Fekete gólyák a Kis-Sárréten
2016.07.29.
A Körös-Maros Nemzeti Parkban is találkozhatunk ritka, fokozottan védett madarunkkal, a fekete gólyával. Költőhelyül leginkább a hullámterek öregebb erdeit választja, vonuláskor gyakrabban kerül szem elé.  »
Sikeresen költöttek nálunk a parlagi sasok
2016.07.28.
Idén csaknem 80 parlagi sas fióka kelt ki a Körös-Maros Nemzeti Park térségében. A fiatal madarak a napokban már elhagyták a fészkeiket.  »
A nyár virágai: a füzények
2016.07.27.
A Körös-Maros Nemzeti Parkban is sokfelé találkozhatunk – elsősorban vizes élőhelyek környékén – a füzényekkel. Különösen két nagyobb termetű fajuk a vesszős és a réti füzény az melyek sokfelé díszítik a tájat, a nyári puszták mélyebb fekvésű részeinek jellegzetes virágai.  »
Kedvező szaporulat a dévaványai Túzokvédelmi Mintaterületen
2016.07.26.
Idén tizenöt vad túzoktojó neveli fiókáit a Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén kialakított Túzokvédelmi Mintaterületen.  »
Lassan befejeződik kék vércséink idei költése
2016.07.25.
A korábbi évekhez hasonlóan idén is több száz kék vércse költött a Körös-Maros Nemzeti Parkban. A fiókák döntő többsége már kirepült.  »
Befejeződött a fészekőrzés Dévaványán
2016.07.23.
Két parlagi sas fióka sikeresen kirepült abból a fészekből, melyet önkéntesek bevonásával őriztünk a Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén.  »
Ismét víz borítja a Fehér-tó medrét
2016.07.22.
A július közepén lehullott nagy mennyiségű csapadék hatására ismét víz borítja a Körös-Maros Nemzeti Park egyik értékes élőhelyét, a kardoskúti Fehér-tó medrének teljes felületét.  »
Hét növendék cigáját szállítottunk a kosnevelő telepre
2016.07.21.
A közelmúltban hét növendék cigája kost szállítottunk a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Kardoskút-Sóstói Állattartó Telepéről a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség mezőhegyesi kosnevelő telepére.  »
Táborozóktól volt hangos Réhely
2016.07.20.
Az idén ismét otthont adott a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Réhelyi Látogatóközpontja az évről-évre megrendezésre kerülő természetvédelmi táborának.  »
Cserebökény térségében lassan kirepülnek a fiatal gólyák
2016.07.19.
A Körös-Maros Nemzeti Park cserebökényi területein 4500 hektáron idén öt pár fehér gólya költött. A tágabb térségben 19 pár sikeres költését regisztráltuk.  »
Pusztai lakomák a kaszálókon
2016.07.18.
A Körös-Maros Nemzeti Park pusztáin a frissen kaszált gyepterületek mágnesként vonzzák a madarakat. A rovarvilág és a kisemlősök terített asztalt jelentenek megannyi madár számára.  »

  Előre »   

Programnaptár
Turisztikai Programajánló 2016
Vezetett túrák a Körösvölgyi Látogatóközpontból kiindulva
 
Kölcsönözhető kiállítások
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Réhelyi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Hajrá magyar termék!
 
Ködvirág Erdei Iskola
  
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design