magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Kultúrtörténeti értékek
Védett természeti területek

Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  


   

        
 

 


   

 

 

 
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Nyári tábor lesz a Bihari Madárvártán!
2016.05.31.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi tábort szervez 2016. augusztus 23- 26. (kedd- péntek) között Biharugrán, a Bihari Madárvártán.  »
Magyar Nemzeti Parkok Hete 2016
2016.05.30.
Magyar Nemzeti Parkok Hete 2016 rendezvény keretében május 28 –június 05. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket.  »
A Simotai mocsár rejtett világa
2016.05.29.
Különböző élőhelyek természetvédelmi fontossága között relációjelet tenni olykor helyén való, néha azonban önmagában véve nem szerencsés. Kétségtelen azonban, hogy a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületének nagyobb mocsarai (Ugrai-rét, Sző-rét) mellett a Vátyoni, Zacskózugi és Simotai - jobbára időszakos – mocsarak, a táj ősi, eredeti arcát ma is híven őrző, élőviláguk gazdagsága miatt nyugodtan nevezhetők a tájegység legértékesebb és legkomplexebb élőhelyeinek.  »
Kibújtak a tojásból az első kisgólyák
2016.05.28.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területén több mint ötszáz gólyapár fészkel, a legtöbb a Kis-Sárréten és a Körösök-völgyében. Az első fiókák a legtöbb fészekben már kikeltek.  »
Megnyitottuk a Sző-réti tanösvényt
2016.05.27.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság üzemeltetésében álló hat tanösvényhez csatlakozott a 2016. május 21-én, a IV. Bihari Táj Napján felavatott Sző-réti tanösvény.  »
Látnivalókban és kellemes illatokban sem volt hiány a Vizes-völgy túrán
2016.05.26.
Tizenöten vettek részt május 22-én, vasárnap a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság által meghirdetett Vizes-völgy túrán. Útjukat kedvező időjárás, rengeteg látnivaló és kellemes illatok jellemezték.  »
A Körös-Maros Nemzeti Parkban is költenek ugartyúkok
2016.05.26.
Az ugartyúk ma már ritka fészkelő Magyarországon, állományát mindössze 50-100 párra becsülik. A Körös-Maros Nemzeti Parkon belül két helyen,Dévaványa térségében és Cserebökényben költ néhány pár.  »
A madarásztúra volt a legnépszerűbb a IV. Bihari Táj Napján
2016.05.25.
Május 21-én, szombaton rendeztük meg a IV. Bihari Táj Napját, melynek keretében a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületének természeti értékeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.  »
Új selymes boglárka lelőhelyekre bukkantunk a Csanádi pusztákon
2016.05.24.
A Dél-Alföldön igen ritka selymes boglárka öt újabb lelőhelyét találták meg a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai a Csanádi pusztákon.  »
Május 29: Gyermeknap az Anna-ligetben!
2016.05.23.
Május 29-én, vasárnap sokszínű, izgalmas gyermeknapi programra várja a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság a családokat az Anna-ligetbe, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkba.   »
Pályázati Felhívás
2016.05.23.
A Vadonleső Program és a Kutya Vacsorája zenekar a tíz hazai nemzetipark-igazgatósággal, a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályával, a Tom Tom Records kiadóval, és a Magyar Természettudományi Múzeummal karöltve,  »

  Előre »   

Programnaptár
Turisztikai Programajánló 2016
Vezetett túrák a Körösvölgyi Látogatóközpontból kiindulva
 
Kölcsönözhető kiállítások
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Réhelyi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Hajrá magyar termék!
 
Ködvirág Erdei Iskola
  
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design