magyar english
Túzok Vándorkupa
 
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Kultúrtörténeti értékek
Védett természeti területek

Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Sarkantyús sármányok telelnek a Cserebökényi-pusztán
2017.01.20.
A Körös-Maros Nemzeti Park Cserebökényi-puszta részterülete a sarkantyús sármányok tradicionális telelőhelye. Az utóbbi hetekben több alkalommal megfigyeltük kisebb csapataikat.  »
Kiránduljanak velünk a szabadkígyósi vincellérházba!
2017.01.19.
,,Hogyha szépen fénylik Vince, megtelik borral a pince!” – tartja a mondás. Ennek jegyében szervez túrát január 22-én, Vince napján a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. Utunk a Nagyerdőn és az Apáti úton keresztül a Wenckheim-birtok vincellérházához vezet.  »
Téli regék a természetről
2017.01.19.
2016. december elején „Téli regék a természetről” címmel új ismeretterjesztő előadássorozatot indított útjára a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság.  »
Olaszországban tölti a telet egy Köröstarcsán gyűrűzött nagy kócsag
2017.01.18.
Az Adriai-tenger északi partjainál figyelték meg a közelmúltban azt a nagy kócsagot, melyet még 2012-ben Köröstarcsán, a Gácsháti-halastavakon gyűrűztek meg a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai.  »
Kölcsönözhető kiállításaink várják az érdeklődő kiállítókat
2017.01.17.
Ezúton hívjuk fel a kiállítók, bemutatóhelyek figyelmét a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság kölcsönözhető kiállításaira, melyek informatív, természetismereti és természetvédelmi témájú anyagaikkal hasznos kiegészítői lehetnek iskolák, művelődési központok, kiállítóhelyek éves programjainak.  »
Téli túrák nemzeti parkjainkban
2017.01.16.
Az országos programsorozat keretében a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság január 21-én a Biharugrai-halastavakhoz szervez madármegfigyelő túrát.  »
Telelő réti fülesbaglyok a Körös-Maros Nemzeti Parkban
2017.01.15.
A hideg évszakban a Körös-Maros Nemzeti Park szinte minden részterületén találkozhatunk telelő réti fülesbaglyokkal. Számuk leginkább attól függ, hogy az adott térségben mennyi a táplálékul szolgáló mezei pocok.  »
Jeladós gatyás ölyv telel a Dévaványai-Ecsegi pusztákon
2017.01.13.
Lassan egy hónapja tartózkodik egy jeladós gatyás ölyv a Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén. A madarat eddig még nem sikerült lencsevégre kapni.  »
Nyomok a hóban
2017.01.12.
A Körös-Maros Nemzeti Park területén egyre ritkább hótakarós napokat több szempontból is érdemes kihasználnunk. A táj különleges szépségének élvezete mellett ilyenkor alkalmunk nyílik egyedülálló jelenségek megfigyelésére. Ha nyitott szemmel járunk, különféle lábnyomokra bukkanhatunk a fehér takarón. Vajon ki lehet a gazdájuk? Merre vezet az utuk? Izgalmas játék lehet követni őket…  »
Megjelent a CRISICUM legújabb kötete
2017.01.11.
Megjelent a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság időszaki kiadványának, a Crisicumnak a legújabb, 9. száma.  »
A Biharugrai-halastavak téli vendégei
2017.01.10.
A Körös-Maros Nemzeti Park részét képező Biharugrai-halastavak a környékbeli mocsarakkal együtt évtizedek óta fontos pihenő- és táplálkozóhelyül szolgálnak a vonuló vízi madarak számára.  »

  Előre »   

Programnaptár
Turisztikai Programajánló 2016
Kölcsönözhető kiállítások
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Réhelyi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Hajrá magyar termék!
 
Ködvirág Erdei Iskola
  
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design