magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Visszajövünk!
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Újdonságokkal nyit kaput a Körösvölgyi Állatpark
 
Hamarosan a téli zárva tartást követően ismét megnyitja kapuit látogatói számára a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén idén is számos újdonsággal készülünk vendégeink számára.
   
 
 
2019. március 15-én sok szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket Kikeleti Kapunyitó rendezvényünkre, melynek keretében, a 9 órai kapunyitást követően 10 órakor ünnepélyes átadásra kerülnek az Anna-liget tél folyamán elkészült vadonatúj interaktív tanösvényelemei és bemutatkoznak a park legújabb állatfajai.
 
Kedvcsinálóként eláruljuk, hogy napos idő esetén kipróbálható lesz az ország egyetlen, interaktív természetismereti napórája, melynek megismerését izgalmas program keretében szakértő is segíti majd.
 
A rendezvényen közösen utazunk vissza a múltba, hogy tanulmányozhassuk milyen volt hajdan a fokgazdálkodás. Vendégeinkkel valódi„árasztásba” fogunk majd az Anna-liget vizes élőhelyének szegletében.
 
A családosan vagy csoportban érkezők természetismereti játékokban is kipróbálhatják magukat. Aki szeretné tesztelni ügyesebb-e egy hollónál,vagy hogy milyen nehéz dolog egy igazi fészket megépíteni, esetleg szabadtéri társasjátékban versenyezne társaival, annak már most érdemes bejegyezni naptárába a sok meglepetést tartogató programunkat.
 
A tíz új tanösvény elem mellett természetesen az állatpark régi és új lakói is várják már a vendégeket. A legújabb állatfajokkal testközelből és szakvezetővel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
 
A Körösvölgyi Látogatóközpontban szintén március 15-től tekinthető majd meg a „Légivadászok nyomában”kiállítás. A Herman Ottó Intézet és a Magyar Természettudományi Múzeum szitakötőkről szóló izgalmas anyaga, Danyik Tibor kutató páratlan grafikáival egészül ki.
 
Idei árainkról kedvezményeinkről, szolgáltatásainkról, programjainkról, nyitvatartási rendünkről erre a linkre kattintva tájékozódhat.
 
Sok szeretettel várjuk kedves vendégeinket!
 
 
   
 
2019.02.15.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design