magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Az én állatparki cimborám- képzőművészeti pályázat
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

                               

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Dévaványán megkezdődött a túzokok repatriálása
 
 
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság dévaványai Túzokvédelmi Állomásán megkezdődött a fiatal túzokok visszavadítása (repatriálása).
 
   
 
 
Idén összesen huszonegy mentett tojást szállítottunk be az Állomásra. Tizennégy tojásból sikeresen kikeltek a fiókák, melyeknek neveléséről azóta is folyamatosan gondoskodunk.
 
 
 
Mostanra elérkezett az idő, hogy a fiatal madarakat kivigyük a Túzokvédelmi Mintaterületre, ahol mellizmaikat meg tudják erősíteni, szabadon tudnak repülni és megtanulhatnak önállóan táplálkozni. Szakembereink folyamatos, 24 órás felügyeletet biztosítanak számukra.
 
 
 
A következő hetekben elkezdjük csökkenteni a területen az emberi jelenlétet, így megadjuk a vad túzokoknak a lehetőséget arra, hogy bejöjjenek a frissen kelt repcevetésekre. Az általunk felnevelt madarak összebarátkozhatnak velük és ezzel szépen lassan csatlakozhatnak a Dévaványa környékén élő vad túzokokhoz.
 
 
A túzoktojásokon kívül idén egy, a Szegedi Vadasparkból hozzánk szállított fakó keselyűt is keltettünk és neveltünk Dévaványán. A fiatal keselyű azóta átkerült Szarvasra, a Körösvölgyi Állatparkba, ahol előző évben született testvérével együtt láthatják az érdeklődők.
 
   
 
2018.10.12.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design