magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Visszajövünk!
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Botanikai és madarász túrák a Lófogó-érnél
 
Április 28-án és május 5-én madarász és botanikai túrára várjuk az érdeklődőket a Körös-Maros Nemzeti Parkban a Kardoskúti Fehértó környékén, a Lófogó-érnél.
   
 
A program mindkét alkalommal reggel 7.00 órakor kezdődik. A találkozó helyszíne a KMNPI Kardoskút-Sóstói Állattartó Telepének bekötőútja melletti kilátó (GPS-koordináták: É 46°28 ́43,41” K 20°37 ́25,62”).
 
A túra során a Lófogó-ér melletti szikes tavat járjuk körbe. Megismerkedünk az április végi, május eleji puszta növény- és állatvilágával. Mivel ebben az időszakban általában még nincs olyan meleg, ezért a puszta ilyenkor a legszínesebb. Utunk során a környéken fészkelő különböző madárfajok énekét hallgathatjuk majd.
 
Mivel a túrákat az állattartó telep mellett tartjuk, így a résztvevőknek lehetőségük nyílik egészen közelről megfigyelni a legelésző régi magyar háziállatokat: cigájákat, rackákat és szürkemarhákat.
 
A túra tervezett időtartama 4-5 óra, a táv 6-7 kilométer, a terep nem megerőltető. Kérjük, hogy az időjárásnak megfelelő öltözéket (esőkabátot, túracipőt, esetleg gumicsizmát), valamint élelmet és ivóvizet hozzanak magukkal. További információkat Kotymán László természetvédelmi tájegységvezetőtől kérhetnek a 06-30/475-1770-es telefonszámon.
 
   
 
2018.04.24.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design