magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

                               

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Áprilisi programajánló: Hagyományőrző programok és túrák, minden mennyiségben!
 
Március 30 – április 2. között hagyományőrző, húsvéti hosszú hétvégi programra várjuk Önöket Dévaványára, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontba. Szálláslehetőség mellett hajnali túzokles, kisállat-simogató, tojáskeresés, kézműves tevékenység, éjszakai csillagles és túzok látványetetés is szerepel a programban. Április 1-jén – előzetes bejelentkezés alapján -, a túzokdürgés fotózására is lehetőséget biztosítunk. Ugyanezen a napon ismét megnyitjuk a látogatók előtt a Sterbetz István emlékszobát, s a látogatóközpontban egy új kiállítás is nyílik, amelyet Matyikó Tibor természetfestő és grafikus alkotásaiból állítottunk össze.
   
 
Április 1-30. között hajnali túzok lesre invitáljuk Önöket Dévaványára, a Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületére. A Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontból indulva hétvégenként 6.00-7.00 óra között szakvezetést biztosítunk, amikor egy természetvédelmi őr kíséretében nemcsak a túzokdürgést tekinthetik meg a látogatók, hanem előadást is hallhatnak a túzokról és annak védelméről. Bejelentkezés Széll Antal természetvédelmi területfelügyelőnél a +36 30 475 1773 telefonszámon.
 
Április 1-15. között ugyanitt, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontból indulva a túzokdürgés fotózására is lehetőség nyílik, természetvédelmi őr kíséretében. A programra előzetes bejelentkezés szükséges Széll Antal természetvédelmi területfelügyelőnél a +36 30 475 1773 telefonszámon.
 
Április 1-2-án „Báránymelengető Húsvét az Állatparkban” címmel Szarvason, a Körösvölgyi Állatparkban is hagyományőrző programokat tartunk. (Ennek részleteiről korábban már olvashattak honlapunkon).
 
Április 7-én, szombaton rendezzük meg a már hagyományos Bakancsos túrát Mágoron, melynek keretében az ottani túzok-élőhelyeket ismerhetik meg. Részletes információk és előzetes bejelentkezés Tóth Imre természetvédelmi őrkerület-vezetőnél a +36 30 645 0613-as telefonszámon.
 
Április 7-én a Királyhegyesi-pusztán is szervezünk egy túrát. Csikóspusztáról indulva a Héricses dombig gyalogolunk el. Útközben megismerjük a szikes puszta mozaikos élőhelyeit, növényeit és madarait. Részletes információ és előzetes bejelentkezés Balogh Gábor természetvédelmi területfelügyelőnél a 3630 5466 990-es telefonszámon.
 
Április 14-én, szombaton 17.00 órától „Csalogányok éneke és csillagséták a túzokok földjén” elnevezésű programunkra várjuk a természetbarátokat Dévaványára, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontba. Feltérképezzük a puszta tavaszi élővilágát és madárodúkat készítünk, melyeket aztán ki is helyezünk majd. Előzetes bejelentkezés az alábbi telefonszámokon: +36 66 483 083, +36 30 445 2409.
 
Április 15-én, vasárnap 9.00 órától tartjuk a Kígyósi madarásztúrát. Ennek keretében megismerkedhetnek a madármegfigyelés módszereivel, eszközeivel, s megfigyelhetik a védett területen tartózkodó madárfajokat. Előzetes bejelentkezés Boldog Gusztáv természetvédelmi őrkerület-vezetőnél a +36/30 475 1777-es telefonszámon.
 
Április 20-án, Dévaványán, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban egy túra keretében együtt helyezhetjük ki a Túzokvédelmi Állomás melletti erdőbe tervezett madárodú-telepet. Előzetes bejelentkezés Szegedi Fruzsina természetvédelmi őrnél a +36 30 687 0814 telefonszámon.
 
Április 22-én a Körösvölgyi Látogatóközpontból kiindulva „Körös-körül a Körös körül” címmel kerékpártúrát szervezünk. Végighaladunk a Szarvas-békésszentandrási holtág legszebb természetes partszakaszai mentén, majd a Hármas-Körös országosan védett hullámterében folytatjuk utunkat. További információ és bejelentkezés Tóth Tamás természetvédelmi területfelügyelőnél a +36 30 475 1780-as telefonszámon.
 
Április 28-án, szombaton 7.00 órától Tavaszi madarász és botanikai túrát szervezünk Kardoskúton, a Lófogó-érnél. A résztvevők megismerkedhetnek a tavaszi virágoktól színes és fészkelő madaraktól hangos puszta növény- és állatfajaival. További információk és előzetes bejelentkezés Kotymán László természetvédelmi tájegységvezetőnél a +36 30 475 1770-es telefonszámon.
 
Április 28-án 8.00 órától Maros-menti madárdalos délelőttre várjuk az érdeklődőket Makón. A strand bejáratától indulva a Maros-mentén haladunk majd és hallgatjuk a madarak énekét. A programban madárgyűrűzési bemutató is szerepel. Részletes információk és előzetes bejelentkezés Lovászi Péter természetvédelmi tájegységvezetőnél a +36 70 1979 261-es telefonszámon.
 
Április 28-án 9.00 órától Biharugrán, a Bihari Madárvártában Családi tavaszköszöntő címmel hagyományőrző programot szervezünk. Változatos terepi és kézműves programokkal várunk kicsiket és nagyokat. A részletes programról a madarvarta@kmnp.hu email-címen vagy a +36 30 687 0816-os telefonszámon érdeklődhetnek.
 
A programokról bővebb információt a dátumra kattintva talál.
   
 
2018.04.01.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design