magyar english
VI. Bihari Táj Napja
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Tiétek a liget - Gyermeknap az Állatparkban

 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Kultúrtörténeti értékek
Védett természeti területek

MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Mentett túzoktojásokat hoztak Dévaványára a Hortobágyról
 
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai két mentett túzoktojást szállítottak be a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság dévaványai Túzokvédelmi Állomására.
   
 
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálata június 9-én az esti órákban telefonon értesített bennünket arról, hogy bihari területi egységükön két túzoktojást mentettek, mivel a kaszálástól megriadt tojómadár nem tért vissza a fészekre. A tojásokat még aznap beszállították hozzánk Dévaványára, a Túzokvédelmi Állomásra. Az elvégzett vízpróba alacsony kotlottsági szintet mutatott, azaz nemrég lerakott tojásokról van szó. A szívritmusszám-mérő monitor ezért egyelőre még nem mutatott ki életjeleket.
 
A most beszállított kettővel együtt jelenleg négy túzoktojás van a dévaványai keltetőgépben. Hat apróság már kibújt a tojásból, az ő nevelésükről egészen visszavadításuk (repatriálásuk) időpontjáig gondoskodunk.
 
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósággal hosszú idő óta együttműködünk a túzokvédelem területén. Minden esztendőben jó néhány mentett tojást szállítanak be hozzánk az ottani természetvédelmi őrszolgálat tagjai.
 
 
 
   
 
2017.06.19.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design