magyar english
VI. Bihari Táj Napja
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Tiétek a liget - Gyermeknap az Állatparkban

 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Kultúrtörténeti értékek
Védett természeti területek

MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyári kínálata
 
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark bemutatóhelye, a nyári turisztikai szezon alatt, június 16-tól augusztus 31-ig, minden nap, ünnepnapokon is várja látogatóit.
   
 
A jegypénztár, az ajándékbolt illetve a büfé reggel 9 órától, délután 18 óráig üzemel, a nyitva tartás pedig este 19 óráig tart.
 
Igazán érdemes ellátogatni egy kellemes kirándulásra hozzánk, hiszen a nyár folyamán is színes programokkal és szolgáltatásokkal készülünk vendégeink számára.
 
A turisztikai főszezonban is igénybe vehetőek eszközkölcsönzési szolgáltatásaink. 5 db, egyenként 4 személyes, kényelmes túrakenunk a Látogatóközpontból kiindulva, lehetőséget biztosít Magyarország ötödik legnagyobb állóvizén, a csodálatos Körös Holtágon történő evezésre.
 
40 db túrakerékpár a Szarvas környéki páratlan természeti látnivalók felfedezését segítik. A látogatóközpontban hasznos úti cél javaslatokkal és túratérképekkel is segítjük az aktív kikapcsolódásra vágyók eligazodását. A kerékpározáshoz és a kenuzáshoz is egyaránt kérhető szakmai vezetés, melyhez előzetes bejelentkezés, időpontegyeztetés szükséges.
 
A látogatóközpont állandó és időszaki kiállítása mellett, több, mint 50 féle Kárpát-medencében élő vagy valaha itt élt állatfajt mutatunk be.
 
Július 1-től augusztus 31-ig a Körösvölgyi Állatparkban, fix időponthoz kötötten egy-egy bemutatott állatfaj látványetetésére kerül sor. Igazán nagy élmény testközelből látni, milyen gyengéd ügyességgel fogyasztja a kontinens legnagyobb testű szárazföldi emlősállata, a közel 1 tonnás európai bölény a csemegeként kínált almát, milyen rafináltan rejtegeti a holló a tojást, hogyan bánik a hústáplálékkal az éles fogú nádi farkas vagy épp milyen játszi könnyedséggel kap a csemegéje után a vörös mókus. A nyár során az állatpark minden állatfaja sorra kerül majd és megfigyelhető lesz táplálkozás közben.
 
Július 3-9. között, hétfőtől vasárnapig 9-17 óráig „Két lábbal négy láb nyomában” címmel játékos nyomozásra hívjuk az érdeklődőket, mely során az állatpark látványosságainak bejárása közben egy titokra lehet majd fényt deríteni. A helyes megfejtők között, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkba szóló családi belépőjegyet sorsolunk ki. Augusztus 20-án ünnepi nyitva tartással várjuk látogatóinkat. Augusztus 26-án (szombaton) délután 16 órától 22 óráig, Dagonya a csillagos ég alatt -Állatkertek Éjszakája rendezvényünk zárja majd a nyári szezont, melynek során az éjszakai életmódot élő állatok bemutatása mellett, ragadozómadár bemutató, szarvas dagonya, mentett állat szabadon engedés és sok más érdekesség várja érdeklődőinket.
 
Az alábbi videóból kiderül, hogy miért érdemes Szarvasra jönni és megnézni a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark látványosságait.
 
  
Elérhetőségeink és bővebb információ, itt: http://www.kmnp.hu/szolgaltatasok
 
Mindenkit szeretettel vár a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark!
 
 
Fotók: Kakuk-Labát Petra, Urbancsok Éva
   
 
2017.06.15.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design